Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Cum va fi vremea de Revelion și în primele zile din 2019

Potrivit ultimelor prognoze ale meteorologilor, în intervalul 28-29 decembrie, vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Cerul va fi noros. Pe spații extinse va ploua, iar în cursul nopții, în nord, precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Pe spații mici, în nordul Moldovei, vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, la început din sud, apoi se va orienta din nord și va prezenta intensificări de până la 50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 8 grade, iar cele minime între 0 și 3 grade.

La munte, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi noros, pe spații extinse se vor semnala precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1000 m vor predomina ninsorile. Pe spații mici, în nordul Carpaților Orientali, vor fi condiții de polei. Vântul va prezenta intensificări pe creste, ce vor atinge 90…100 km/h, spulberând și viscolind ninsoarea.
like facebook, suceava, news, stiri
În intervalul 29-30 decembrie, temperatura aerului va marca o ușoară scădere. Cerul va fi noros, iar local, se vor semnala precipitații slabe, mixte. Pe spații mici, vor fi condiții de polei sau ghețuș. Vântul va prezenta intensificări ziua de până la 55 km/h din nord, amplificând senzația de rece. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 5 grade, iar cele minime, între -2 și 1 grad.
La munte, temperatura aerului va marca o ușoară scădere. Cerul va fi noros, iar local va ninge. Pe spații mici, vor fi condiții de ghețuș. Vântul va prezenta intensificări pe creste, de până la 70 km/h, spulberând ninsoarea. Trecător, se va semnala ceață cu depunere de chiciură.

În intervalul 30-31 decembrie, vremea va fi în general închisă ca aspect. Pe spații restrânse ziua și local noaptea, se vor semnala precipitații mixte, ce vor favoriza depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat. Pe spații restrânse, mai ales în sudul regiunii, se va forma ceață cu depunere de chiciură. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 6 grade, iar cele minime între -4 și -1 grad.

La munte, vremea va fi în general închisă ca aspect. Pe spații restrânse ziua și local noaptea, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare. Izolat, pot fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat. Trecător, se va semnala ceață cu depunere de chiciură.

În intervalul 31 decembrie 2018 – 01 ianuarie 2019, vremea se va răci. Cerul va fi noros, iar pe spații relativ extinse va ninge. Ziua, trecător în sudul și estul regiunii, precipitațiile vor fi mixte, favorizând depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în zonele joase de relief, de până la 55 km/h, spulberând trecător ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 4 grade, iar cele minime se vor încadra între -7 și -3 grade.

În primele două zile din noul an, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată. Începând din noaptea de 02/03 ianuarie, cerul se va mai degaja, iar temperaturile vor scădea, apropiindu-se de norma climatologică a perioadei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*