Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Afacerist judecat pentru dare de mită, achitat de Curtea de Apel Suceava

Un afacerist, care a fost trimis în judecată de DNA pentru dare de mită, a fost achitat de Curtea de Apel Suceava. Deși inițial cetăţeanul turc Nihat Palabiyik a fost condamnat pentru infracţiunea de dare de mită de Tribunalul Suceavala o pedeapsă de 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, Curtea de Apel a decis achitarea sa. Decizia Curții de Apel este definitivă.

Nihat Palabiyik, administrator la SC MEGA TEX SRL Ilfov, a ajuns în atenția anchetatorilor într-un dosar în care au fost judecați și Subcomisarul Florin Vasile Popescu, ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava- Serviciul de Investigații Criminale, Daniel Vasile Merlă, preot la Parohia „Sfântul Ioan” Siret.

La data de 30.04.2015, cu intenţie, Florin Vasile Popescu a pretins, direct şi pentru sine şi, la data de 05.05.2015, a primit, prin intermediul unei alte persoane, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu, suma de 500 euro de la inculpatul Palabiyik Nihat, persoană faţă de care anterior efectuase acte de cercetare penală, iar pentru a obţine această finalitate, a uzat de ascendentul moral conferit de această împrejurare, reliefând ajutorul acordat în acea cauză penală şi a invocat, în mod nereal, calitatea sa de ofiţer.

În perioada 31.07.2015-18.08.2015, cu intenţie, a pretins din nou, în mod repetat, direct şi pentru sine, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu, suma de 500 euro, de la Palabiyik Nihat, asigurându-l cu privire la protecţia ce i-o va oferi pe viitor în situaţia unor eventuale dosare penale constituite pe numele său.

La data de 11.12.2015, Florin Vasile Popescu, cu intenţie, a pretins din nou, direct şi pentru sine, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu, suma de 500 euro, de la Palabiyik Nihat, reliefând încă o dată modalitatea favorabilă acestuia în care a fost soluţionată acea cauză penală.

Afacerist condamnat pentru dare de mită


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*