Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO Un sucevean a încercat să intre în țară cu mașini de zeci de mii de euro, căutate pentru confiscare în Marea Britanie

Un sucevean de 47 de ani a încercat să intre în România cu mașini de zeci de mii de euro, căutate pentru confiscare de autoritățile din Marea Britanie. Duminică dimineață, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș s-a prezentat în vederea efectuării formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român Viorel U., în vârstă de 47 de ani, având domiciliul în judeţul Suceava, conducând un ansamblu de vehicule format din cap tractor marca Mercedes şi semiremorca tip platformă marca Lohr, ambele înmatriculate în România, pe care transporta un autoturism marca Audi model A6, an de fabricaţie 2017 şi un Nissan Navara din anul 2018, ambele înmatriculate în Marea Britanie.

like facebook, suceava, news, stiriCu o oră înainte, la același punct de frontieră  s-a prezentat în vederea efectuării formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român N.S., în vârstă de 48 de ani, cu domiciliul în judeţul Bihor, conducând un ansamblu de vehicule format din autoturism Toyota Land Cruiser şi remorcă tip platformă marca Hapert, ambele înmatriculate în România, pe care transporta un autoturism marca Audi model Q5, înmatriculat în Marea Britanie, an de fabricaţie 2012.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că pentru autoturisme erau emise o alerte de către autorităţile din Marea Britanie, din noiembrie anul 2018, acestea figurând ca “bunuri căutate pentru confiscare”.

De asemenea, lucrătorii au observat că, la autoturismele Audi Q5, în valoare de 15.000 de euro şi Nissan Navara în valoare 35.000 de euro certificatele de înmatriculare de Marea Britanie nu îndeplinesc condiţiile de fond şi formă ale unora autentice, iar la autoturismul Audi A6,în valoare de 50.000 de euro, certificatul de înmatriculare de Marea Britanie prezentat la control aparţine unui alt autoturism de aceeaşi marcă şi model.

Şoferii au declarat poliţiştilor de frontieră că transportau maşinile şi nu ştiau că acestea se află în atenţia autorităţilor.

Cele trei autoturisme, în valoare totală de aproximativ 100.000 de euro, au fost indisponibilizate la sediul intituţiei până la finalizarea cercetărilor, în cauză poliţiştii de frontieră întocmind acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, ambilor şoferi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*