Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Un sucevean și-a ucis soția, apoi a încercat să-și dea foc la casă. Cum va plăti pentru fapta sa

Constantin Rotariu Candrea, de 57 de ani, din orașul Broșteni, a fost condamnat de Tribunalul Suceava la 13 ani de închisoare pentru  violenţă în familie cu raportare la infracţiunea de omor după ce și-a ucis cu bestialitate soția. Decizia nu este însă definitivă.

like facebook, suceava, news, stiriÎn dimineaţa zilei de 18 iunie 2018, victima s-a deplasat la sediul poliţiei pentru a depune o reclamaţie împotriva soţului ei motivând că, pe fondul consumului de alcool, acesta este violent. În aceeași zi, inculpatul a fost chemat la sediul poliţiei unde a dat explicaţii şi lămuriri în legătură cu reclamaţia formulată de soţia sa. De la sediul poliţiei inculpatul s-a deplasat la locuinţa sa. Întrucât nu avea chei, iar soția sa nu era acasă, acesta a aşteptat-o în curtea locuinţei timp în care a consumat o cantitate de 1,5 litri bere.

În momentul în care soţia inculpatului a ajuns la domiciliu, între soţi a reizbucnit o ceartă, şi-au adresat reciproc cuvinte injurioase, soţia cerându-i inculpatului să părăsească domiciliul. În acest context, inculpatul a luat un cuţit de bucătărie aflat pe o masă, a prins-o pe victimă de păr şi apoi i-a secţionat gâtul cu acel obiect pe care îl avea în mână. Victima s-a prăbuşit la sol într-o baltă de sânge, iar inculpatul a părăsit locuinţa nu înainte de a încerca (fără succes ) să o incendieze.

La scurt timp după comiterea faptei, individul s-a deplasat la sediul poliţiei declarând poliţiştilor că şi-a incendiat propria locuinţă şi că şi-a omorât soţia.

Potrivit concluziilor raportului de constatare medico-legală de necropsie, moartea victimei a fost violentă, s-a datorat unei hemoragii externe consecutiv unei plăgi tăiate cervicale profunde cu secţiunea totală a organelor gâtului, plagă ce s-a putut produce prin lovire activă cu un obiect tăietor-înţepător ce ar putea fi cuţit.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*