Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Situație grea într-un oraș din Suceava. Primăria a rămas fără bani de salarii și are facturi mari neplătite

Un oraș din județul Suceava se confruntă cu o situație grea după ce primăria a rămas fără bani de salarii și are mai multe facturi neplătite la furnizori.

Este vorba despre Primăria orașului Solca, care a solicitat sprijin de la Consiliul Județean Suceava. 50.000 de lei ar urma să primească orașul la rectificarea bugetară cu titlul de ajutor.

like facebook, suceava, news, stiriPrimarul orașului Solca, Cornel Țehaniuc, ne-a declarat că bugetul alocat a fost mic, iar banii s-au dus în mare parte pe cofinanțarea proiectelor pentru investiții.

Avem facturi neplătite la anumiți furnizori, la motorină suntem datori, la materiale antiderapante, nu avem bani de salarii. Am ajuns în situația asta pentru că a trebuit să asigurăm partea noastră de cofinanțare la proiectele pe care le avem în derulare, că au fost studii, consultări, rata la utilități și mediu. Asta ne-a încurcat tare că am plătit în jur de trei miliarde”, ne-a declarat edilul.

Printre proiectele aflate în derulare la Solca se numără reparația unui pod, reabilitarea grădiniței „Muguri de brad”, reabilitarea și creșterea energetică a sediului primăriei, a Liceului Tehnologic Tomșa Vodă, reabilitarea Școlii cu clasele 1-4 etc. Primăria are 30 de angajați.

Consilierii județeni urmează să aprobe alocarea sumei de 50.000 lei pentru a ajuta primăria.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*