Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

A fost semnat contractul pentru modernizarea terminalului de pasageri al Aeroportului Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, marţi, contractul pentru modernizarea terminalului de pasageri al Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava, care va permite creşterea la circa 560.000 de pasageri procesaţi anual, cu minim 340 de pasageri la ore de vârf.

Valoarea contractului este de 12,6 milioane de lei fără TVA, iar durata de realizare este de 15 luni. Lucrările vor fi efectuate de Societatea de Construcţii Napoca SA, UTI Grup SA, Geo Arc SRL şi Aero Project SRL.

like facebook, suceava, news, stiriFlutur a precizat că se vor realiza lucrări de extindere în partea de nord a clădirii existente ce va avea două zone, de plecări şi sosiri pentru curse externe.

Totodată, existenţa terminalului va elimina riscurile de încălcare a condiţiilor de securitate generate de existenţa unui flux comun, extern-intern la sosiri și se va elimina disconfortul actual generat pasagerilor atât la plecări, cât şi la sosiri.

Șeful județului susține că prin extinderea terminalului pentru curse interne pasagerii vor plăti mai puțin pentru curse spre Bucureşti şi alte oraşe din țară pentru că se vor putea utiliza aeronave de tip C, cu capacitate de circa 160 de pasageri.

 

Semnarea contractului pentru modernizarea Aeroportului Suceava

Președintele Gheorghe Flutur a semnat contractul pentru modernizarea terminalului de pasageri al Aeroportul Stefan cel Mare Suceava . Se va construi un nou terminal pentru curse externe, iar cel pentru cursele interne va fi extins. Flutur: Investiția va genera un interes imediat din partea altor companii aeriene de a opera și alte destinații decât cele existente http://bit.ly/2FVUZ9O#CJSuceava #Suceava #PresedinteGheorgheFlutur #AeroportulSalcea

Publiée par Consiliul Județean Suceava sur Mardi 4 décembre 2018


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Patru curse aeriene, care trebuiau să ajungă la Iași și Bacău, au aterizat la Suceava din cauza ceții | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*