Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Elev al Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava medaliat cu bronz la Turneul Internațional de Informatică Shumen 2018

Un elev de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava a obținut medalia de bronz la Turneul Internațional de Informatică Shumen din Bulgaria. Este vorba despre Eduard Valentin Dumitrescul, din clasa a VIII-a.

like facebook, suceava, news, stiriEchipele de seniori şi juniori ale României au obţinut şapte medalii la ediţia a X-a a Turneului Internaţional de Informatică Shumen din Bulgaria: trei medalii de argint şi patru medalii de bronz.

Medaliile de argint au fost cucerite de Maria-Alexa Tudose (clasa a X-a/Colegiul Naţional “Ion Luca Caragiale” din Ploieşti), Theodor-Pierre Moroianu (clasa a XI-a/Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Flaviu-Cristian Verde (clasa a VII-a/Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti).

Cei patru laureaţi cu bronz sunt Tiberiu Ioan Muşat (clasa a IX-a), Matei Tinca (clasa a IX-a) şi Luca Mihnea Metehău (clasa a VII-a), toţi elevi ai Colegiului Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti, şi Eduard Valentin Dumitrescul (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” din Suceava). Din echipa de juniori a făcut parte şi Alexandru Raul Todoran (clasa a VI-a/Colegiul Naţional “Aurel Vlaicu” din Orăştie).

Olimpicii români au fost însoţiţi şi pregătiţi de profesorii Gheorghe-Eugen Nodea (Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) şi Dan Octavian Dumitraşcu (Colegiul Naţional “Dinicu Golescu” din Câmpulung), respectiv de Radu Muntean, student al Universităţii din Bucureşti.

Competiţia s-a desfăşurat în localitatea Shumen, în perioada 21-25 noiembrie, cu participarea a peste 60 de concurenţi (seniori şi juniori) din Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Elveţia, Moldova, Polonia, România şi Serbia.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*