Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Autorizația de construire pentru depozitul de deșeuri de la Mestecăniș, suspendată de Tribunalul Suceava

Autorizația de construire a depozitului de deșeuri din Pasul Mestecăniș a fost suspendată, joi, de Tribunalul Suceava  până la o decizie a instanței de fond.

Astfel, instanța a respins ca nefondate „excepţiile tardivităţii plângerii prealabile şi a lipsei de obiect” și a admis „cererea formulată de reclamantul Maxim Samuilă Aristide. Suspendă executarea parţială a autorizaţiilor de construire nr. 39/03.10.2012 şi nr. 23/19.04.2013, în ceea ce priveşte obiectivul Depozit Ecologic Pojorâta, până la pronunţarea instanţei de fond”.

Sentința este executorie.

Se poate face însă recurs.

Aristide Maxim are 61 de ani şi din anul 2000 locuieşte în satul Valea Putnei, jud. Suceava. A ales acest colţ de Bucovină pentru frumuseţile locului. Şi atunci când a aflat că în vârful dealului, la doi kilometri de casa lui, se ridică o groapă de gunoi, nu a putut sta cu mâinile-n sân.

Aristide Maxim l-a sunat pe Gheorghe Sologiuc. Solo, cum i se spune în zonă, are 33 de ani şi se luptă şi el încă de la început cu această groapă de gunoi, de la 20 de kilometri distanţă, din Câmpulung. Este activist de mediu şi un promotor al turismului în Bucovina.

Citeste mai mult aici!


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*