Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

O firmă din Suceava va alimenta cu combustibil avioanele Tarom. Compania aeriană cheltuie peste 90 mil. dolari anual pe combustibil

Aproape un sfert din cheltuielile totale ale TAROM, compania aeriană de stat, sunt reprezentate de achiziţiile de combustibil (kerosen), aceasta fiind cea mai importantă categorie de cost din „economia“ transportatorului aerian.
Potrivit zf.ro, TAROM a semnat luna aceasta contracte de achiziţie de combustibil cu trei firme, Petrom, Air BP şi Eurospeed (Suceava), acestea devenind cei mai mari furnizori de combustibil pentru companie pe următorii doi ani.

like facebook, suceava, news, stiri„Combustibilii de aviaţie reprezintă cea mai mare cheltuială a companiei, ponderată la total cheltuieli, 24%. Următoarele două categorii sunt cheltuielile de handling, landing şi sur­vol, 20%, şi cheltuielile de personal, 14% din total“, au precizat re­prezentanţii TAROM.

Ţinând cont de faptul că în primele nouă luni ale anului barilul de petrol s-a scumpit cu circa 40% faţă de perioada similară a anului trecut, ponderea cheltuielilor cu combustibilul în total a crescut pentru TAROM de la 20% la 24% în perioada analizată, spune compania.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*