Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Controale în rândul angajatorilor care folosesc zilieri, din județul Suceava. Ce probleme au fost găsite

Inspectorii muncii suceveni au efectuat mai multe controale la angajatorii de zilieri din județ, în luna septembrie. Grupul țintă a fost reprezentat de beneficiarii la care se presteaza muncă necalificată cu caracter ocazional, în domeniile prevăzute în Clasificarea activităților din economia națională, actualizată și în conformitate cu prevederile art.13 din lege.

La acţiune au participat inspectorii de muncă din cadrul serviciului control relații de muncă care au controlat un număr de 28 beneficiari. Au fost verificați și un număr de 157 zilieri ai beneficiarilor controlați.

În urma controalelor efectuate s-au aplicat un număr de 7 sancţiuni contravenţionale.

Deficienţe constatate în domeniul relaţiilor de muncă: zilieri neînregistrați în registru; renumerație brut orară mai mică decât valoarea pe oră a salariului minim brut pe țară; nu a fost înaintat cel târziu la data de 5 a fiecărei luni, către ITM SV un extras al registrului de evidență a zilierilor; nu se acordă salariaților repaus săptămânal 48 ore consecutive; nu s-a inițiat negocierea C.C.M. la nivel de unitate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*