Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO Mașină burdușită cu țigări, oprită de polițiști la Rădăuți

Vineri, patrula din cadrul Secției de poliție nr. 3 Marginea și un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Municipiului Rădăuți, au oprit pentru control autoturism un autoturism care se deplasa pe strada Piața Unirii din mun. Rădăuți, folosindu-se semnalele acustice și luminoase.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui tânăr de 35 de ani din mun. Suceava.
Pe bancheta din dreapta față, în calitate de pasager a fost identificat și legitimat un alt bărbat de 38 de ani tot din mun. Suceava.
like facebook, suceava, news, stiri
În continuare, s-a procedat la efectuarea controlului asupra autoturismului, ocazie cu care s-a constatat că în portbagajul mașinii se aflau mai mulți saci, în interiorul cărora se aflau pachete de țigări de proveniență extracomunitară, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de proveniență legală.

Având în vedere cele constatate, s-a procedat la conducerea autoturismului și a celor două persoane la sediul Poliției Municipiului Rădăuți. În urma controlului amănunțit, în sacii respectiv au fost găsită disimulată cantitatea de 8900 țigări.

De asemenea, în portbagajul autoturismului în compartimentul roții de rezervă a fost identificată cantitatea de 6000 bucăți țigarete.
În zona podelei autoturismului din partea din spate, în fața banchetei, sub preșuri, a fost identificată cantitatea de 2100 bucăți țigarete.
Totodată, într-un compartiment aflat între plafonul autoturismului și cupolă, a fost identificată cantitatea de 4160 bucăți țigarete.

În urma inventarierii a rezultat că cei doi transportau cantitatea de 21.160 țigarete fără documente legale de proveniență. Cantinatea de țigarete și autoturismul utilizat au fost confiscate.
În cauză urmează a se efectua cercetări faţă de cei doi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „contrabandă”, faptă prevăzută de art. 270 alin. (3) din Legea 86/2006 modif. prin O.U.G. 54/2010.
Valoarea prejudiciului estimativ este în sumă de circa 19.500 lei iar al autoturismului confiscat este în sumă de circa 4000 Euro.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO Mașină burdușită cu țigări, oprită de polițiști la Rădăuți | Moldova24

Lăsați un comentariu

*