Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Mențiune specială pentru o masterandă a USV la Concursul național de traduceri „Mot à Monde”

Vineri, 9 noiembrie 2018, la Facultatea de Litere a Universităţii „Bábes Bolyai” din Cluj-Napoca, a avut loc ceremonia de premiere a laureaților concursului național de traduceri „Mot à Monde”, concurs aflat la a noua ediție, sub egida Institutului Francez din Cluj-Napoca, în colaborare cu Organizația Internațională a Francofoniei.

like facebook, suceava, news, stiriUniversitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a fost reprezentată de Antonesei Ana-Maria, masterandă în anul I, la Teoria și Practica Traducerii, care a obținut mențiunea specială a juriului, fiind coordonată de conf. univ. dr. Raluca-Nicoleta Balațchi și de lector univ. dr. Corina Iftimia.

Anul acesta participanții au avut de tradus un fragment din romanul „LʼAmas ardent” al lui Yamen Manaï, laureat al Premiului celor Cinci Continente ale Francofoniei 2017. În cadrul ceremoniei, premianții l-au putut întâlni personal pe autorul tunisian, care a vorbit despre romanul său și a răspuns întrebărilor formulate de tinerii traducători.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*