Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

FOTO Caravana Marii Uniri a ajuns la Suceava

Caravana Marii Uniri, proiect implementat de Centrul Național de Cultură a Romilor, prin Secretariatul General al Guvernului și sprijinit de Prefectura Județului Suceava a ajuns la Palatul Administrativ, în sala “Bucovina”, unde a avut loc conferința “Contribuția minorităților naționale la dezvoltarea României – Trecut. Prezent. Viitor”.

like facebook, suceava, news, stiriConferința a fost prezidată de Rozalia Dana Varga, consilier de stat în aparatul de lucru al Guvernului, Oana Elena Pintilei, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Mihai Neacșu, directorul Centrului Național de Cultură a Romilor- Romano-Kher, prefectul județului Suceava, Mirela-Elena Adomnicăi, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredeniuc, alături de care s-au aflat senatorii Virginel Iordache și Ilie Niță.

În sală au participat reprezentanți ai minorităților din județul Suceava, ai unor ong-uri, șefi de instituții deconcentrate, de la Direcția Județeană de Statistică, directori de școli, cadre didactice. După o expunere detaliată cu privire la istoria minorităților, susținută de prof. Sorin Pintescu, prodecan la Facultatea de Istorie Geografie a Universității „Ștefan cel Mare”, a urmat o dezbatere cu privire la problematica minorităților.

La finalul discuțiilor , directorul Romano Kher a constatat că minoritățile reprezintă o resursă umană importantă în județul Suceava, iar conferința de la Suceava a fost “cea mai consistentă în conținut și prezența participanților”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*