Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Declarații nominale pline de erori depuse de angajatori la Casa de Pensii. Cum sunt afectați angajații

Casa Judeţeană de Pensii Suceava, informează persoanele care au calitatea de asigurat, că s-a constatat existenţa unor erori în declaraţiile nominale depuse de către angajatori, erori care vizează preponderent codul numeric personal şi intervalul 2001-2004. Aceste erori afectează stagiul real de cotizare realizat în sistemul public de pensii, aspect important în viitor, la stabilirea drepturilor de pensie.

like facebook, suceava, news, stiriPentru a se asigura că stagiul de cotizare este corect, orice persoană care are calitatea de asigurat, îşi poate verifica vechimea în muncă realizată după data de 01.04.2001, prin crearea unui cont online pe portalul Casei Naţionale de Pensii Publice sau prin solicitarea eliberării unei adeverinţe privind stagiul de cotizare realizat de către Casa Judeţeană de Pensii Suceava.
Solicitarea eliberării unei adeverinţe privind stagiul de cotizare realizat se face personal şi în nume propriu.

În cazul în care asiguratul constată inadvertenţe,poate aduce la cunoştinţa angajatorului erorile existente, iar acesta, în temeiul dispoziţiilor legale incidente, are obligaţia de a rectifica declaraţiile nominale depuse, corectând aspectele sesizate, potrivit directorului CJP Suceava, Constantin Boliacu.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*