Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

A fost oprit în trafic de polițiști și s-a ales cu o amendă uriașă

Polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Gălănești au oprit pentru control pe raza comuna Voitinel, pe 1 noiembrie, autoutilitara marca Volvo, condusă pe D.C. Voitinel de un tânăr  de 27 ani, din comuna Voitinel, care transporta material lemnos, respectiv lemn fag foc.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că tânărul nu posedă aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat, motiv pentru care a fost condus cu autoutilitara încărcată cu material lemnos la „Atelierul Împletituri” aparținând de Ocolul Silvic Marginea în vederea luării măsurilor legale.

S-a solicitat sprijinul unui lucrător silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea care în urma inventarierii și măsurării materialului lemnos transportat de către acesta a stabilit că acesta transporta un volum de 5.53 mc lemn foc fag.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei conform Legii nr. 171/2010 Modificate, iar materialul lemnos în valoare de 763,14 lei a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Marginea.

Întrucât valoarea materialului lemnos confiscat nu a depășit de 5 ori prețul mediu al unui metru cub masă lemnoasă pe picior, nu s-a impus confiscarea mijlocului de transport.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*