Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Le-a redat lumina ochilor! Două femei din Suceava văd din nou, în urma unui transplant de cornee

O femeie din Bacău, aflată în moarte cerebrală, a adus lumină în ochii a două femei din județul Suceava, după ce familia acesteia a decis să-i doneze organele. Ţesuturile au ajuns la două femei nevăzătoare din judeţul Suceava, care se aflau pe lista de aşteptare de aproape trei ani.

like facebook, suceava, news, stiriCele două, una în vârstă de 42 de ani, din Fălticeni, iar cealaltă de 56 de ani, din Suceava, aveau boli grave ale corneei, prima fiind complet nevăzătoare, iar cealaltă fiind capabilă doar să vadă umbre ale mişcărilor celor din jur, scrie Ziarul de Iași. Conform medicilor, operaţiile au fost dificile, dar evoluţia acestora este favorabilă până în acest moment.

Cele două paciente erau aproape nevăzătoare pentru că aveau boli grave ale corneei la ambii ochii, iar în urma transplantului le-a fost salvată vederea la câte un ochi. Acestea se aflau de mult timp pe listă, iar de-a lungul vremii au mai avut parte şi de alte intervenţii. De exemplu, pacienta de 56 de ani are o proteză pe unul dintre ochi, pusă cu mulţi ani în urmă, în urma unui traumatism. Intervenţiile au fost dificile, dar frumoase pentru că acestor femei tinere le va schimba esenţial calitatea vieţii, având în vedere că până acum lumina zilei nu exista pentru ele”, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*