Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Demonstratie de forta a Barcelonei in El Clasico

In El Clasico Barcelona a aratat ca este o echipa redutabila si fara vedeta sa incontestabila, Lionel Messi, indisponibil din cauza unei fracturi la antebrat. Cu un Suarez in zi de gratie, catalanii s-au impus cu scorul de 5-1 in fata rivalilor de la Real Madrid. Daca in urma acestei victorii Ernesto Valverde si-a consolidat pozitia la catalani, adversarul sau din acest derbi si-a luat la revedere de la fotbalistii pe care i-a antrenat, prefigurand despartirea care urmeaza a fi anuntata in cursul zilei de astazi.

Cele trei trofee Champions League consecutive castigate de Real Madrid si Campionatul Mondial de fotbal din Rusia anuntau sfarsitul erei tiki taka. Catalanii nu au fost de acord cu acest lucru si primul gol al meciului, inscris de Coutinho, a venit dupa 30 de pase consecutive. Acesta a fost, de fapt, scenariul primei reprize, cu jucatorii blaugrana plimband dezinvolt mingea, in timp ce madrilenii s-au multumit cu rolul de sparing parteneri. Repriza intai a consemnat si o premiera in istoria intalnirilor dintre cele doua echipe: primul penalty acordat cu ajutorul tehnologiei VAR. Uruguayanul Luis Suarez l-a executat pe Curtois si a bifat cel de-al saptelea gol marcat in sezon.

Pauza a fost un sfetnic bun pentru campionii Europei. Acestia au iesit mai determinati de la vestiare, au preluat initiativa si au inceput sa preseze. Un rol important l-au avut si schimbarile tactice. Cu Casemiro retras langa fundasii centrali si fundasii laterali urcati in linia de mijloc, madrilenii i-au surprins pe catalani, au aglomerat mijlocul terenului si au inceput sa-si creeze ocazii. Degringolada din apararea Barcelonei a fost taxata de Marcelo care a inscris din sase metri.

Favorita la castigarea titlului in Spania, in opinia analistilor sportivi si a bookmakerilor caselor de pariuri (cota 1.27 in oferta platformei Unibet), Barcelona a facut corectiile necesare, a initiat din nou tesatura de pase si a taxat asezarea ultraofensiva a madrilenilor prin doua goluri senzationale marcate de Suarez. Nemultumitii din lotul catalan, Dembele si Vidal, au fost actorii ultimei reusite a meciului, trecuta in contul chilianului.

Meciul s-a terminat cu jucatorii campioanei Europei in genunchi. Daca pentru ei repercursiunile vor fi doar in plan sportiv, pentru Julen Lopetegui ar putea fi ultimul meci pe banca Realului. Declaratiile acestuia de la finalul meciului au lasat sa se citeasca resemnarea:
,,Este greu, o infrangere este intotdeauna grea, mai ales la Barcelona. Aveam sentimentul ca am fi putut sa intoarcem jocul, am avut sanse sa egalam…. Stim cu totii cum functioneaza lumea fotbalului, iar responsabilitatea finala revine antrenorului”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*