Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Tehnologia blockchain si jocurile de noroc

În opinia specialistilor, cele mai mari piete in crestere in domeniul cryptomonedelor sunt cele din China, Asia de Est si Europa de Est, regiuni in care se consemneaza si cele mai mari cresteri in industria jocurilor de noroc.

Darin Oliver, CEO Blockdraw, considera ca piata gamblingului utilizand tehnologia bockchain va exploda in urmatorii 5 ani. In alocutiunea sustinuta la conferinta ,,Despre Gamblingul asiatic” din cadrul G2E din Las Vegas, Olivier a preconizat ca piata chineza a jocurilor de noroc va continua sa creasca, in ciuda eforturilor depuse de autoritati pentru a o stopa, iar viitorul acesteia este in tehnologia bockchain. Conform acestuia, China nu poate bloca tehnologia, iar lupta guvernului impotriva transferurilor de capital va intensifica investitiile in cryptomonede.

Extinderea retelelor de internet in Asia va aduce in urmatorii ani o crestere importanta a numarului de jucatori online. Se estimeaza ca numarul de utilizatori de internet va creste cu 20 de milioane in Rusia si cu 120 de milioane in China. Aceste predictii sunt extrem de promitatoare pentru operatorii de jocuri de cazinou.

In China sunt interzise toate formele de jocuri de noroc, cu exceptia loteriei nationale si a loteriei sportive de stat. Ca parte a strategiei de combatere a operatorilor online, guvernul chinez a anuntat ,,pedepse severe” pentru cei care furnizeaza jocuri de noroc cetatenilor sai. In China functioneaza ,,The Great Firewall”, un amplu program de cenzura si reglementare interna pe internet. Acesta bolcheaza accesul pe site-urile considerate nedorite si monitorizeaza permanent accesul la internet al persoanelor. Desi au peste 2 milioane de persoane angrenate in serviciul de ,,politie pe internet”, autoritatile chineze nu inregistreaza progrese semnificative in ceea ce priveste eradicarea jocurilor de noroc.

Tehnologia blockchain le asigura operatorilor avansul necesar in lupta cu guvernul. Multi dintre acestia au migrat pe platformele de mesagerie sociala dupa ce site-urile lor au fost inchise. Lupta autoritatilor impotriva scurgerilor de capital va spori atractia pentru cryptomonede, deoarece acestea prospera in tarile care nu au incredere in moneda proprie.

De ce sunt cryptomonedele intangibile pentru autoritati? In primul rand pentru mobilitate. Daca pentru tranzactiile pe o platforma de jocuri de noroc nu doriti sa folositi cardul de debit sau credit si nu vreti ca datele personale sa ajunga in posesia unor terte persoane, puteti folosi monede virtuale. Depunerile folosind aceasta metoda de plata se pot face pe tot parcursul unei zile, nu sunt dependente de intermediari sau procesatori de plati si, implicit, nu atrag taxe de procesare.

Un alt obstacol pentru autoritati in lupta cu cryptomonedele este insasi blockchain-ul. Acesta este un fel de registru digital descentralizat care stocheza informatii ce nu mai pot fi modificate. In acest sistem in care datele nu sunt tinute intr-un singur loc, fiecare informatie introdusa este criptata in formule matematice, iar fiecare formula autentifica si valideaza o alta formula matematica ce contine alte date criptate. Practic, blockchain-ul este o retea de noduri de calcul (computere). Fiecare dintre acestea primeste o copie care este actualizata in momentul conectarii la retea.

Daca bitcoinul (prima cryptomoneda) a fost motivul pentru care a fost dezvoltata aceasta tehnologie, in prezent , moneda virtuala este doar una dintre multiplele aplicatii ale tehnologiei.

Securizarea tehnologiei blocurilor este data de distribuirea datelor in retea. Fiecare utilizator detine o copie a lantului de blocuri. Pentru a primi un bloc nou in retea, acesta este verificat si trebuie validat de toti utilizatorii. Cryptomonedele sunt cele mai cunoscute aplicatii ale tehnologiei, dar, in scurt timp, aceasta isi va gasi aplicatii in medicina, administratie sau alte domenii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*