Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Noi vești pentru șoferi legat de prețurile carburanților. Anunțul făcut de ministrul de Finanțe

Ministrul Finanţelor vorbeşte despre plafonarea preţurilor la carburanţi în benzinării. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici a spus că Guvernul are în vede o măsură „de acest gen” când a fost întrebat despre plafonarea preţurilor la carburanţi.Iniţial, Teodorovici vorbise doar despre intenţia de eliminare a supraaccizei, care ar ieftini benzina şi motorina cu 38 de bani pe litru.

“Discutăm cu cei de la Consiliul Concurenţei pentru a găsi o formulă legală ca această scădere să se regăsească în economie şi la nivelul fiecărui consumator”, a declarat Teodorovici, potrivit observator.tv, citat de economica.net.

Întrebat dacă o soluţie în acest sens ar putea fi o plafonare a preţurilor carburanţilor, ministrul a răspuns: “Ceva de acest gen, dar trebuie să găsim o formulă legală cu cei de la Consiliul Concurenţei”.

like facebook, suceava, news, stiriEugen Teodorovici a vorbit public de mai multe ori despre intenţia de a elimina supraaccizala carburanţi, posibil în acest an.”Am lansat o idee în Guvern, se discută acest lucru în cadrul Guvernului şi ca să o spun comun, am propus eliminarea supraccizei la combustibil, ceea ce va conduce la scăderea preţului la pompă. În primă fază ai o scădere în ceea ce priveşte veniturile la buget, dar pe termen lung vei avea o creştere prin creşterea consumului.”, a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3, la finalul lui februarie. Anterior, ministrul vorbise despre această intenţie la postul public de televiziune.

„Va fi o propunere din partea noastră ca Minister de Finanţe vizavi de supracciză, până la final de an. Vom face o analiză de oportunitate. Prima acţiune în România este să spui că vei avea un minus pe buget, dacă scoţi o taxă, dar trebuie să te uiţi la efectele de runda a doua. Dacă o astfel de taxă poate produce efecte pozitive în economie, este foarte bine”, a spus Teodorovici, la TVR.

Sursa:economica.net


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*