Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Controversat om de afaceri din Suceava, condamnat de Curtea de Apel. Vezi ce a făcut!

palatul de justitie, stiri, suceava, judecatorie, curtea de apelUn controversat om de afaceri din Suceava a fost condamnat definitiv, luni, de Curtea de Apel Suceava, la opt luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de doi ani pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și folosire cu rea credinţă a bunurilor societăţii.

Instanța a respins apelul lui Nelu Opincaru și a menținut decizia Tribunalului Suceava: „respinge apelul declarat de către inculpatul Opincaru Nelu împotriva sentinţei penale nr. 168/19.04.2017 a Judecătoriei Suceava, ca nefondat. […] obligă apelantul inculpat să plătească statului suma de 600 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare din apel. Definitivă.”.

like facebook, suceava, news, stiriUn comunicat al Parchetului de lângă Tribunalul Suceava arăta că la data de 15 octombrie 2012, respectiv 16 octombrie 2012, în calitate de administrator al firmei SC S.G. SRL,  Nelu Opincaru, acţionând cu rea-credinţă, într-un scop contrar intereselor societăţii, a înstrăinat către SC S.G.G. SRL un număr de 59 bunuri corporale la un preţ subevaluat, întocmind în fals o chitanţă, care atesta plata preţului de către societatea cumpărătoare. Tranzacţiile menţionate au fost efectuate în cursul anului 2012, deşi SC S.G. SRL avea restanţe de plată către mai mulţi parteneri contractuali. Între cele două societăţi existau relaţii de afiliere, în sensul prevederilor fiscale, bunurile vândute au fost subevaluate, iar preţul convenit, de aproximativ 130.000 de lei, nu a fost niciodată plătit în realitate, însă plata apare ca efectuată printr-o chitanţă întocmită în fals de inculpat.

La începutul anului 2013, Nelu Opincaru, administratorul firmei, a cerut, în nume propriu, deschiderea procedurii de insolvenţă a SC Soconi Group SRL Suceava din cauza crizei financiare, a lipsei comenzilor şi a datoriilor pe care nu le mai putea plăti. A „omis” însă să precizeze că înainte de a cere insolvenţa, vânduse, la preţuri subevaluate, către Soconi Grand Group, o societate înfiinţată pe numele fiului său, principalele active ale firmei sale.

Secţia Civilă a Tribunalului Suceava a declarat falimentul societăţii.

Un om de afaceri a tras o ţeapă uriaşă unei primării

Patronul Soconi, Nelu Opincaru, urmărit penal pentru înşelăciune şi evaziune fiscală


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*