Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Doi tineri din Dumbrăveni au intrat cu mopedul într-o căruță. Amândoi erau băuți

Doi tineri, de 18 și 17 ani, din comuna Dumbrăveni, băuți bine, s-au urcat pe un moped și au intrat cu el într-o căruță, în care se aflau doi soți din aceeași localitate.

Accidentul a avut loc duminică după amiază.  Polițiștii deplasați operativ la faţa locului l-au identificat pe conducătorul atelajului hipo și pe soția acestuia, pasageră în căruță, iar lângă mopedul implicat în eveniment, doi localnici 18 și 17 ani.
like facebook, suceava, news, stiri
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 07.00 în timp ce conducea atelajul hipo, pe DJ 208B, în afara localității Dumbrăveni, bărbatul a fost tamponat în partea din spate de moped, care nu a păstrat o distanţă regulamentară în mers, deși soţia căruțașului era echipată corespunzător, respectiv era îmbrăcată cu vestă fluorescent reflectorizantă.
Întrucât existau neconcordanţe cu privire la persoana care a condus mopedul, polițiștii au procedat la testarea cu aparatul etilotest a celor doi tineri, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul tânărului de 18 ani și de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul minorului de 17 ani.

Conducătorul atelajului hipo a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Cei doi tineri de pe moped au fost conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, ocazie cu care, tânărul de 18 ani a acuzat dureri la un picior, ce nu au necesitat însă internarea.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, cei doi tineri nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar mopedul implicat în evenimentul rutier, nu este înregistrat și nici autorizat provizoriu pentru a fi condus pe drumurile publice.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*