Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Consiliul Concurenţei este îngrijorat de impactul preluării Betty Ice de către Unilever. Ce propune grupul anglo-olandez

Consiliul Concurenţei atrage atenţia asupra impactului pe care preluarea producătorului de îngheţată Betty Ice de către Unilever ar putea să îl aibă asupra mediului concurenţial, soluţia propusă de grupul anglo-olandez fiind retragerea unui număr de vitrine frigorifice amplasate în spaţiile partenerilor Unilever sau Betty Ice din segmentul comerţului tradiţional.

”În urma analizei efectuate, au rezultat anumite îngrijorări concurenţiale legate de compatibilitatea operaţiunii economică notificate cu un mediu concurenţial normal, pe piaţa naţională a producţiei şi comercializării îngheţatei impuls (îngheţată de consum rapid: la cornet, pe băţ, vafă) pe segmentul comerţului tradiţional”, precizează comunicatul Consiliului.

like facebook, suceava, news, stiriPentru a înlătura aceste îngrijorări, Unilever propune să retragă un număr de vitrine frigorifice amplasate în spaţiile partenerilor Unilever sau Betty Ice din segmentul comerţului tradiţional.

Se estimează că rezultatul va fi reducerea cotei de piaţă combinate a Unilever si Betty Ice, pe segmentul îngheţatei impuls comercializată prin canalul tradiţional, astfel oferindu-se concurenţilor posibilitatea de a accesa locaţiile respective.

Sursa:zf.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*