Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Tânărul contrabandist, de 18 ani, care a intrat cu Taf-ul în două autospeciale de pompieri, a fost reținut

Tânărul de 18 ani care făcea contrabandă cu Taf-ul a fost reținut de polițiști. Este vorba despre Andrei Dronec, din comuna Izvoarele Sucevei.

„La 04.10.2018, în urma continuării cercetărilor în cauza din 02.10.018, privind constatarea infracțiunii de contrabandă comisă de autori necunoscuţi prin deținerea și transportarea cu un utilaj TAF a cantității de 2.488 pachete țigarete de contrabandă, pe raza comunei Izvoarele Sucevei, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au desfășurat activități investigative față de autorul faptei, un localnic de 18 ani, ocazie cu care, în baza probatoriului administrat, s-a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore. Suspectul a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la 05.10.2018 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria C-lung Moldovenesc, pentru stabilirea unor măsuri preventive”, spun reprezentanții IPJ Suceava.

O patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta s-a sesizat, marți seară, despre faptul că un utilaj forestier tip TAF, a demarat cu viteză dinspre satul Izvoarele Sucevei, către comuna Cârlibaba și a acroșat două autospeciale ale pompierilor care interveneau la stingerea unui incendiu, după care, conducătorul vehiculului și-a continuat deplasarea, trecând peste un gard și peste un motociclu parcat.
like facebook, suceava, news, stiri
Polițiștii au procedat la urmărirea utilajului cu autospeciala din dotare aproximativ 2-3 km, conducătorul auto fiind somat să oprească (inclusiv că se va folosi armamentul din dotare), ocazie cu care, tânărul de la volan, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a izbit într-un copac de pe malul râului Izvor, după care a coborât și a fugit în zona împădurită. Pentru sprijin a fost solicitată o patrulă a poliției de frontieră.

În urma verificării interiorului utilajului forestier, polițiștii au identificat 2.488 de pachete cu țigări de contrabandă cu timbru de provenință ucraineană, o plăcuță de înregistrare auto și alte bunuri.
Țigările în valoare de circa 28.730 lei au fost confiscate, iar utilajul forestier în valoare de circa 100.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că utilajul forestier a fost condus de un tânăr de 18 ani, din comuna Izvoarele Sucevei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „contrabandă” și ,,distrugere”, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea conducătorului auto.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Tânărul de 18 ani, care făcea contrabandă cu Taf-ul, pus sub control judiciar | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*