Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Controale ale DSVSA, Garda Forestieră și Poliție în zona Vatra Dornei. Zeci de mașini trase pe dreapta

La data de 28 septembrie 2018, Poliţia municipiului Vatra Dornei a organizat a acțiune în sistem integrat pe raza de competență, la care au fost cooptați și polițiștii din mediul rural, angrenând totodată și reprezentanţii D.S.V.S.A. Suceava și ai Gărzii Forestiere Suceava.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 117 persoane și au fost controlate 58 de autovehicule.
Au fost constatate 5 infracțiuni și au fost aplicate 77 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 25.785 lei.
like facebook, suceava, news, stiri
Au fost reținute 3 permise de conducere și a fost ridicat 1 certificat de înmatriculare.
De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 29.440 lei.

La 28.09.2018, ora 07.30, o patrulă din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei, a oprit pentru control pe DN 18, în comuna Cârlibaba, autoutilitara condusă de un localnic de 61 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoutilitara are I.T.P. expirat din 18.10.2015 și nu are asigurare R.C.A., motiv pentru care, a fost sancționat contravențional. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La 28.09.2018, o echipă mixtă formată din polițiști ai Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control la o unitate de debitat material lemnos din comuna Crucea, ocazie cu care, în prezența administratorului firmei, s-a procedat la inventarierea materialului lemnos existent în depozit, iar în urma comparării cantităților cu stocul scriptic din evidențe, s-a constatat o diferență de 156,35 m.c. lemn rotund de esență rășinoase, în valoare de 26.892 lei, cantitate pentru care, administratorul nu a putut prezenta documente justificative. În cauză, s-a dispus sancționarea contravențională a operatorului economic și măsura complementară a confiscării valorice a materialului lemnos identificat scriptic. Totodată, pentru alte deficiențe au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 lei, conform Legii nr.171/2010, respectiv: lipsa documentelor de proveniență a materialului lemnos deținut în depozit, întocmirea avizelor de însoțire material lemnos în mod necorespunzător, introducerea eronată a datelor în aplicația SUMAL și nedelimitarea corespunzătoare a depozitului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*