Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Cadoul emoţionant primit în Bucovina de principele Nicolae şi soţia Alina Binder

Foto: Calin Diaconu

Principele Nicolae al României şi soţia sa Alina Binder au patronat la sfârşitul lunii august Câmpulung Film Fest, un festival de film comparativ ajuns la a treia ediţie, desfăşurat în oraşul Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava. Punctul central al festivalului a fost reprezentat de proiectarea în spaţiul dintre blocurile unui cartier din Câmpulung a documentarului „Războiul regelui“, despre viaţa regelui Mihai I al României, scrie Adevarul.

like facebook, suceava, news, stiriDocumentarul a fost prezentat de către principele Nicolae, din perspectiva de nepot al regelui Mihai.  La finalul festivalului, echipa de tineri voluntari de la Câmpulung Filmfest i-a făcut cuplului princiar un cadou emoţionant. Liceenii din Câmpulung Moldovenesc le-au vorbit oamenilor din mai multe localităţi ale Bucovinei despre nunta programată duminică, 30 septembrie, rugându-i să contribuie cu obiecte pentru o ladă tradiţională de zestre. Înlocuind clasicul cufăr cu o coşarcă tradiţională, tinerii voluntari au umplut-o cu podoabe vechi donate de către oamenii din regiunea Bucovinei.

O familie din localitatea Colacu, auzind despre cadoul pe care echipa Film Fest îl pregăteşte pentru invitaţii săi, a donat o cămaşa veche de peste 80 ani, păstrată cu grijă, alături de un bârneţ (n.r. – cingătoare îngustă cu care se încing femeile peste catrinţă) cusut de mână. O altă familie, din comuna Fundu Moldovei, a donat un lăicer (n.r. – covor ţărănesc de lână), un ţol de petice şi o cuvertură tradiţională din Bucovina, folosită la nunta bunicilor, în urmă cu 65 de ani. Bucovinenii le-au mai dăruit viitorilor miri un colac, ouă încondeiate specifice zonei, prosoape tradiţionale cusute de o bătrână, carpete tradiţionale, un tablou cu floarea de colţ având pe fundal muntele Rarău şi semne de carte cu diferite peisaje din Bucovina, 2 tricouri cu inima Bucovinei şi o traistă împletită din lâna.

Citeste mai mult: adev.ro/pftiwc


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*