Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

FOTO Trei transporturi ilegale de lemn, confiscate de Garda Forestieră Suceava

În perioada 22-23.09.2018, Garda Forestieră Suceava a efectuat mai multe controale ale circulației materialelor lemnoase pe drumurile publice și forestiere din județul Suceava.

Pe DN2, pe raza localităților Vadul Moldovei și Cornu Luncii, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, au fost identificate în trafic 3 transporturi de materiale lemnoase care, în urma verificărilor, s-au dovedit a fi efectuate cu încălcarea legislației silvice în vigoare.

like facebook, suceava, news, stiriAstfel, în cazul primului transport, în urma verificărilor întreprinse și a probelor strânse, s-a constatat faptul că, transportatorul materialelor lemnoase, a efectuat în mod repetat, în baza acelorași documente de proveniență și transport, două curse. În urma inventarierii s-a constatat că volumul încărcat în mijloacele de transport și transportat ilegal însumează 12,39 mc cherestea rășinoase. Urmare a celor constatate, materialele lemnoase în cauză, în valoare de 8276 lei au fost confiscate, iar transportatorul a fost sancționat contravențional.

În cazul celorlalte două transporturi oprite pe raza localității Cornu Luncii, în urma inventarierii materialelor lemnoase s-a constatat faptul că volumul transportat depășește volumul înscris în documentele de proveniență și transport. În urma celor constatate, materialele lemnoase în cauză, totalizând 22,51 mc cherestea rășinoase în valoare de 15037 lei au fost confiscate, iar operatorii economici expeditori ai materialelor lemnoase au fost sancționați contravențional, valoarea amenzilor însumând 12000 lei.
Garda Forestieră Suceava va demarat verificările operatorii economici expeditori ai materialelor lemnoase, în scopul identificării provenienței materialului lemnos transportat ilegal.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*