Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Pensiune închiriată de USV pentru cazarea studenților

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a închiriat o pensiune pentru cazarea studenților pentru următorii trei ani.

Este vorba despre pensiunea BiCom, din cartierul Zamca, care va asigura spații de cazare pentru studenții Erasmus, studenții străini din an pregătitor, dar și doctoranzi.

Pensiunea este de trei stele.

În acest an, USV a scos la concurs, pentru toate formele de învățământ, aproximativ 5000 de locuri, dintre care peste 2200 au fost locuri bugetate, se arată într-un comunicat de presă al USV.

like facebook, suceava, news, stiriOferta studiilor universitare de licenţă, constând în 42 de programe, a atras un total de 1951 noi studenți, dintre care 343 etnici români de pretutindeni. La forma de învăţământ la distanţă (ID) s-au înmatriculat 322 de candidați, repartizați pe 9 programe de studii. Studiile universitare de masterat s-au dovedit, de asemenea, atractive: la finalul concursului de admitere, la cele 36 de programe s-au înmatriculat 1109 candidați, dintre care 142 etnici români de pretutindeni. Acestora li se adaugă alți 124 noi studenți înmatriculați la programele de conversie profesională.

În ceea ce priveşte studiile de doctorat, unde au fost disponibile 49 de locuri bugetate, s-au înmatriculat 61 de candidați. O nouă sesiune de admitere la doctorat se va desfășura în perioada 24 – 28 septembrie.
De asemenea, pentru celelalte programe de studii unde mai există locuri disponibile, un nou modul de admitere se desfășoară în perioada 24 – 26 septembrie.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*