Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Vești proaste pentru sucevenii racordați la sistemul centralizat! Prețul gigacaloriei va crește

Sucevenii racordați la sistemul centralizat de încălzire vor plăti mai mult la căldură, altfel riscă să rămână în frig în iarna ce urmează. Anunțul a fost făcut, marți, în cadrul unei conferințe de presă, de acționarul Bioenergy și Thermonet, Adrian Bodea.

Potrivit acestuia, în ultimii ani s-a scumpit energia, dar și gazul natural, iar biomasa a crescut de la 50 la 100 de euro/tonă uscată. Totodată, și apa și canalizarea au crescut cu 60%, iar Bioenergy a avut de pierdut prin faptul că prețul de producție a rămas neschimbat, la 116 lei/Gcal. Au fost pierderi de 130 de milioane de lei în patru ani de funcționare.

like facebook, suceava, news, stiriBodea a declarat că gigacaloria ar urma să coste 196 de lei, iar noul tarif trebuie aplicat cât mai repede altfel nu va putea fi susținută funcționarea centralei, care are biomasă doar pentru trei zile. Astfel că, prețul total al gigacaloriei va fi între 450 și 470 de lei fără TVA, în prezent prețul fiind de 296 de lei. Majorarea prețului urmează a fi aprobată în Consiliul Local.

Municipalitatea suceveană nu are datorii către Bioenergy, dar asociațiile de proprietari au restanțe de aproximativ 1,3 milioane de lei.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Ion Lungu susține că sucevenii nu vor plăti mai mult la căldură. „Dau asigurări că în această iarnă vom avea apă caldă și căldură la Suceava” | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*