Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Suceava și Bacău, județele cele mai afectate de inundațiile din această vară

Inundaţiile din această vară au produs cele mai importante daune din ultimii ani care pot fi despăgubite în baza Poliţei de Asigurare împotriva Dezastrelor naturale (PAD), valoarea daunelor avizate până la data de 31 august 2018 depăşind 3,063 milioane de lei, pentru un total de 740 de dosare.

Din statisticile realizate de PAID România până la finalul lunii august, cele mai afectate judeţe au fost: Bacău şi Suceava, cu câte 74 de dosare, Covasna – 73 de dosare, Alba – 63 de dosare, Braşov – 47 de dosare şi Sibiu – 41 de dosare, scrie Capital.ro

like facebook, suceava, news, stiriLocalităţile cele mai afectate de inundaţii au fost: Berchiseşti (Suceava) – 43 de dosare, Beltiug (Satu Mare) – 25 de dosare, Moineşti (Bacău) – 20 de dosare, Alba Iulia (Alba) – 18 dosare, Făget (Timiş) – 15 dosare şi Sfântu Gheorghe – 14 dosare.

La data de 1 septembrie 2018, rezerva totală constituită pentru daunele provocate de inundaţiile din această vară locuinţelor asigurate prin PAD era de 3.063.178 lei, pentru un total de 740 de dosare avizate.

Cele mai multe dosare au fost întocmite pentru case afectate de inundaţii în mediul rural (61%), urmate de case din mediul urban (35%). Locuinţele din blocuri din mediul urban reprezintă 3% din totalul celor afectate de inundaţii, iar cele din mediul rural 1%.

‘După cum s-a demonstrat şi în acest an, nu trebuie să se producă un dezastru major ca să înţelegem utilitatea unei poliţe PAD. PAID România plăteşte, lună de lună, numeroase dosare, pentru fiecare dintre cele trei riscuri asigurate prin PAD – cutremur, inundaţii şi alunecări de teren. În acelaşi timp însă, compania noastră, cu susţinerea acţionarilor, investeşte constant în consolidarea sa – financiară, dar nu numai – pentru a face faţă oricărui eveniment natural cu care ar putea să se confrunte românii asiguraţi. Programul funcţionează şi este solid, în vreme ce natura se dovedeşte din ce în ce mai imprevizibilă. Este nevoie, însă, de o mai serioasă conştientizare din partea proprietarilor de locuinţe din România a riscurilor la care sunt expuşi’, a declarat directorul general al PAID România, Nicoleta Radu.

Numărul poliţelor de asigurare obligatorie a locuinţelor a urcat la finalul lunii august cu 2,01% faţă de perioada similară a anului trecut, la 1.683.514, cele mai asigurate zone ale ţării rămânând Bucureştiul (38,50%) şi judeţul Ilfov (35,46%). Potrivit sursei citate, din numărul total de poliţe de asigurare obligatorie a locuinţelor, 93,74% sunt aferente locuinţelor de tip A şi 6,26% locuinţelor de tip B. De asemenea, 75,66% dintre poliţe au fost încheiate în mediul urban şi 24,34% în mediul rural.

După Capitală şi judeţul Ilfov, cele mai asigurate judeţe ale României după primele opt luni ale anului sunt: Braşov – 34,16%, Timiş – 28,56% şi Sibiu – 23,34%. La polul opus se situează judeţele Olt, cu o pondere de 7,81% din total, Vaslui, cu 7,83%, şi Gorj, cu 8,52%.

În contextul actualului nivel de acoperire a locuinţelor din România prin poliţa PAD, începând cu 15 iulie 2018, PAID România şi-a reînnoit programul de reasigurare, capacitatea acestuia fiind în acest moment de 901 milioane de euro, cu posibilitate de extindere până la 920 milioane de euro.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*