Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Județul Suceava, reprezentat de două eleve la Olimpiada Internațională de Lectură. Cu ce rezultate s-au întors

În perioada 1-5 septembrie 2018, s-a desfăşurat, la Constanța, Olimpiada Internațională de Lectură. Aceasta se adresează, conform regulamentului specific, „elevilor cu vârste cuprinse între 13-19 ani (din clasele VII-XII), fiind valorificate experiența de lectură a elevului din învățământul preuniversitar și achizițiile culturale raportate la identitatea sa lingvistică și culturală.”

like facebook, suceava, news, stiriOlimpiada s-a desfășurat pe trei niveluri: Nivelul 1 (clasele VII-VIII), Nivelul 2 (clasele IX-X), Nivelul 3 (clasele XI-XII). Din lotul României au făcut parte elevii care au obținut Premiile I, II și III la Olimpiada Națională de Limba și literatura română, respectiv la etapa naţională a Olimpiadei de lectură – Lectura ca abilitate de viaţă. Din afara României au participat elevi din Qatar, Ucraina, Republica Moldova și Cipru.

Judeţul Suceava a fost reprezentat de 2 eleve premiate la faza naţională a Olimpiadei de Limba şi literatura română: Alexia Ianoș, nivel 1, clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială nr. 10 Suceava, profesor îndrumător: Cucuveică Mariana, dar și Adriana Magda Oprișanu, nivel 3, clasa a XI-a, Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, profesor îndrumător: Pavel Daniela.

Ambele eleve s-au situat pe locul IV obţinând MENŢIUNEA I, iar eleva Magda Oprişanu a primit şi un premiu special pentru originalitatea abordării, singurul premiu special de acest fel.

Lotul judeţului nostru a fost însoţit de profesoara Mihaela Papanicolau de la Şcoala Gimnazială Jean Bart Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*