Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

FOTO Mii de pelerini prezenți la Cacica, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Foto: Radio Maria

Mii de pelerini au fost prezenți miercuri, 15 august 2018, la sanctuarul de la Cacica, de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului și au ascultat Liturghia de hram celebrată de ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop şi mitropolit de Bucureşti, şi concelebrată de PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi, PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, PS János Székely, episcop de Szobathelyi şi numeroşi preoţi.

În afara pelerinilor din România, au mai venit icredincioşi din Polonia, Germania, Ungaria, Austria, Italia.

like facebook, suceava, news, stiriLa final icoana a fost purtată în procesiune în jurul bisericii şi au fost binecuvântate florile şi obiectele religioase aduse sau cumpărate de pelerini.

Sanctuarul de la Cacica este un loc de rugăciune şi meditaţie, sfinţit prin prezenţa icoanei miraculoase a Preacuratei Fecioare Maria, copie a icoanei „Madona Neagră” de la Częstochowa (Polonia), care a fost adusă la Cacica în anul 1809. Sanctuarul se găseşte în frumoasa regiune bucovineană, la 19 km de Gura Humorului şi la 36 de km de Suceava. Bazilica se află în centrul localităţii, care este înconjurată de dealuri acoperite cu păduri, pajişti, delectând prin această imagine privirea oricărui trecător. Actuala biserică a fost construită între anii 1903 şi 1904, în stil neogotic, în crucieră, din piatră cioplită şi cărămidă roşie presată, urmând un proiect din Polonia. Biserica a fost consacrată în ziua de 16 octombrie 1904, de către arhiepiscopii de Lwow: Josef Bilcewski şi Josef Weber. Cu această ocazie s-a stabilit celebrarea oficială a hramului şi a pelerinajului în cinstea Adormirii Maicii Domnului din ziua de 15 august. În ziua de 15 august 1996, biserica a fost declarată sanctuar diecezan; în anul 1997 a fost declarată sanctuar naţional, iar în anul 2000 papa Ioan Paul al II-lea a acordat bisericii titlul de „basilica minor”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*