Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Doi tineri cercetați de polițiști după ce au furat o mașină, dar și mai multe lucruri dintr-un autocar

Doi tineri, unul de 19 ani și unul de 15 ani, ambii din Câmpulung Moldovenesc, sunt cercetați de polițiști pentru furt. La data de 10 august, în urma continuării cercetărilor în cauza din 07.08.2018, privind sustragerea, avarierea și abandonarea autoutilitarei aparținând unui bărbat de 39 de ani din municipiul C-lung Moldovenesc, polițiștii Biroului Investigații Criminale au reușit identificarea autorilor ca fiind un tânăr de 19 ani și un minor de 15 ani, ambii localnici.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 07.08.2018, în jurul orei 00.30, profitând de neglijența victimei, care a lăsat autoutilitara descuiată și cu cheile în contact, cei doi tineri au pătruns în interior și au sustras vehiculul, pe care l-au condus pe rând pe străzile din municipiul C-lung Moldovenesc, deși nici unul dintre ei nu deține permis de conducere.

Ulterior, cei doi au sustras din autoutilitară mai multe scule electrice în valoare de circa 1.500 lei, pe care le-au vândut unui bărbat necunoscut pentru suma de 130 de lei.
La final, în jurul orei 05.00, tinerii s-au întors la locul de unde au sustras vehiculul și l-au parcat, acesta prezentând avarii și zgârieturi, ocazie cu care, minorul de 15 ani a sustras cheile de rezervă din torpedou, pe care, pe parcursul cercetărilor, le-a predat poliției.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, cei doi tineri sunt și autorii furtului comis în noaptea de 01/02.08.2018, din autocarul condus de un bărbat de 39 de ani din municipiul București, aflat în parcarea unui hotel din localitate, ocazie cu care, prin forțarea unei uși, au sustras un GPS auto, o față detașabilă a unui CD Player auto și două stick-uri de memorie, prejudiciul fiind de circa 800 de lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „furt calificat”, „furt în scop de folosință” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural, potrivit IPJ Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*