Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

Zece copii, din județul Suceava, diagnosticați cu meningită

Zece copii din județul Suceava au fost diagnosticați cu meningită, în cursul lunii iunie, potrivit Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava.

Cazurile sunt din localitățile Bosanci, Slobozia, Varatec, Mitocu Dragomirnei, Râşca, Fălticeni şi Gura Humorului. Toți copiii au reacționat bine la tratament.

like facebook, suceava, news, stiriSimptomele meningite bacteriene se pot dezvolta in cateva ore, iar cele ale meningitei virale se pot manifesta fie rapid, fie pe parcursul mai multor zile.

Printre manifestarile de debut ale bolii pot fi intalnite stare generala de rau cu temperatura ridicata (peste 39 grade Celsius), stare de oboseala accentuata,  dureri de picioare,  maini sau picioare reci indiferent de temperatura corpului, paloare si piele albastra sau intunecata in jurul buzelor.

Frecvent apare si eruptia cutanata, mai ales cand este prezenta infectia meningococica. Eruptia are culoare rosie sau violeta. Pete mici vor aparea si vor fi localizate grupat oriunde pe corp. Acestea cresc in dimensiuni si par a fi mici vanatai. Culoarea acestor pete nu se va estompa sau decolora in urma apasarii. Eruptia este un semn de septicemie.

La copiii mici si sugari nu vor fi intalnite semenele clasice cum ar fi durerile de cap si gatul intepenit. In schimb, la aceasta grupa de varsta ar putea sa apara oricare din urmatoarele manifestari


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*