Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Mii de pelerini așteptați la Cacica pe 15 august. Vor participa PS Petru Gherghel, PS Aurel Perca și ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop și mitropolit de București

Moment important pentru comunitatea catolica,  din intreaga Moldovă. Între 14 si 15 august 2018, este programata o noua editie a marelui pelerinaj de la Cacica – Suceava.

like facebook, suceava, news, stiriDragi tineri, în timp ce se apropie Ziua Mondiala a Tineretului din Panama, va invitam la o pregatire asa cum se cuvine pentru aceasta întâlnire, participând la pelerinajul marian de la Cacica. Tema aleasa de Sfântul Parinte pentru tineri anul acesta este: «Nu te teme, Marie, pentru ca ai aflat har la Dumnezeu» (Lc 1,30), «cuvintele adresate de mesagerul lui Dumnezeu, arhanghelul Gabriel, Mariei, tânara simpla dintr-un mic sat din Galileea», cum aminteste papa în mesaj. Tema propusa are menirea de a conferi itinerarului spiritual pentru urmatoarea Zi Mondiala a Tineretului o conotatie mariana. Tinerii reprezinta o preocupare vie pentru Sfântul Parinte, pentru Biserica lui Cristos, asa încât a încredintat Sinodului Episcopilor o dezbatere cu tema: «Tinerii, credinta si discernamântul vocational». Sa încredintam aceasta grija parinteasca a Sfântului Parinte si a episcopilor uniti cu a Maicii Domnului de la Cacica! Dragi tineri, aveti oportunitatea, anul acesta, la Cacica, alaturi de mama noastra cereasca Maria, sa puneti în mâinile lui Dumnezeu preocuparile voastre, viitorul vostru, viata voastra si, de ce nu, chiar destinul vostru”, este mesajul Diecezei de Iasi a Bisericii Romano-Catolice.

La manifestare vor lua parte si PS Petru GherghelPS Aurel Perca si ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop si mitropolit de București.

Sursa: bzi.ro.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*