Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Suceveanca talentată care a vrăjit lumea artistică berlineză cu picturile ei: „Berlin înseamnă pentru mine acasă”

Nicoleta Albei-Wigger este o româncă talentată, care a vrăjit lumea artistică berlineză cu picturile ei cu acrilice. Iată ce o inspiră în crearea tablourilor și care este secretul succesului ei.

 De unde veniți din România și de ce ați ales să plecați din țară?

«Vin din nord-estul României, mai exact din Broșteni, județul Suceava. Am plecat din țară pentru că am vrut să descopăr mai mult din această lume, mă simțeam și mă simt un om liber și vreau de asemenea să trăiesc în libertate. Berlin înseamnă pentru mine acasă, însă în România se află rădăcinile mele. Ultima dată am fost în țară anul trecut și mi-a plăcut foarte mult pentru m-am simțit din nou copil…»

Cum au fost primii ani în străinătate – grei sau mai puțin grei?

«Au trecut mai mult de 23 de ani de când sunt în Germania. Când am venit aici eram foarte tânără, iar părinții mei mi-au oferit tot ceea ce au putut pentru a mă ajuta să devin puternică și a mă face să mă simt fericită în fiecare zi. Am norocul de a avea asemenea părinți minunați. »

Sunteți artistă, aveți propria galerie de artă la Berlin. Cum ați ajuns în această lume?

«În cariera mea lucrurile au evoluat frumos datorită muncii asidue pe care am depus-o și gândirii mele pozitive. M-am perfecționat mereu în domeniul meu și am fost întotdeauna în mișcare, iar prin mișcare se obțin multe lucruri. Am fost norocoasă că am reușit să-mi transform pasiunea în profesie.»

Cum v-ați descoperit înclinația către acest domeniu?

«Am descoperit și mi-am dezvoltat acest simț al esteticului de la o vârstă fragedă, datorită iubirii pe care am primit-o de la familia mea și pe care acum o redau în toate picturile mele. »

Cum ați caracteriza propriile lucrări, ce exprimă ele? Am observat că majoritatea sunt abstracte și supradimensionate…

«Formatele mari mă ajută să exprim mai bine ceea ce simt și modul în care percep lumea. În ceea ce privește tematica lucrărilor mele, toate se învârt în jurul vieții cotidiene, al iubirii și al naturii. »

Cum ia naștere un tablou semnat Nicoleta Albei-Wigger? Știți de la bun început ce va fi sau vă așezați în fața șevaletului și lăsați imaginația să zboare…

«Procesul de creație este foarte diferit în ceea ce mă privește. Uneori se întâmplă ca ideea să prindă contur după ce mă joc o vreme cu culorile, alteori mă apuc de lucru având o percepție clară asupra lucrării ce urmează să ia naștere. »

Aveți tabieturi sau superstiții când lucrați?

«Încerc să țin cont de zicala: Nu lăuda ziua înainte de cină!”. »

 Ce nu lipsește din atelierul dumneavoastră de creație, în afară de materialele necesare actului artistic?

«Muzica, bineînțeles. De preferat Pink Floyd… »

Unde vă expuneți lucrările în afară de galeria pe care o dețineți și cum vă promovați?

«Sunt foarte organizată în ceea ce privește promovarea online. O expoziție permanentă am în „Parkside Galerie Berlin”, dar tablourile mele au mai fost expuse în „F37 Bar” și „Galerie Berlin”, în New York, iar recent am participat la Bienala de la Veneția. În prezent plănuiesc un vernisaj la „Muzeul Mantova” din Gardasee, iar în iarnă voi expune la „Makowsky Galerie”. Vor urma apoi multe alte evenimente-supriză…»

Ce ne puteți spune despre piața artistică din Berlin și care este secretul succesului dumneavoastră?

«Piața artistică din Berlin este uriașă și adesea am sentimentul că se schimbă de la o zi la alta. Există foarte mulți artiști buni și interesanți, ale căror lucrări sunt minunate, iar secretul succesului meu în această branșă constă în faptul că am încredere în mine și reușesc să fiu mereu creativă. »

Care este cea mai scumpă pictură pe care ați vândut-o?

«Fiecare tablou pe care îl realizez poate fi considerat „bun și scump”, însă asta nu are nimic de a face cu valoarea lui materială. În fiecare lucrare de-a mea sălășluiesc creativitatea și sufletul meu. »

Aveți vreo lucrare de suflet, de care nu v-ați putut despărți? De ce ați ales să o păstrați pentru dumneavoastră?

«Fiecare operă este o trudă izvorâtă din inimă, însă sunt de părere că totul trebuie să rămână în mișcare și lecedez cu bucurie lucrările mele celor care le solicită. Da, am un astfel de tablou de care nu m-am putut despărți, unul care îl înfățișează pe Buddha. L-am păstrat mai mult pentru că îi place fiului meu. »

V-ați gândit vreodată să expuneți și în galeriile din România?

«Până acum nu m-am gândit, dar sunt deschisă la o astfel de idee. »

De unde pot fi achiziționate tablourile semnate Nicoleta Albei-Wigger?

«Direct de la mine din galerie, de la Nicoleta Berlin Art, dar și pe conturile mele de Instagram https://www.instagram.com/nicoleta_berlin_art/ și Facebook. https://www.facebook.com/nicoleta.albeiwigger

O parte din lucrări precum și datele mele de contact se găsesc pe site-ul www.nicoleta-art.de»

Pictori preferați?

«Gustav Klimt. »

Motto-ul preferat?

«Bilde, Künstler! Rede nicht! Nur ein Hauch sei dein Gedicht (Johann Wolfgang von Goethe). »

O amintire amuzantă din cariera dumneavoastră?

«Nu-mi vine niciuna în cap, însă știu un banc bun: Un ulei Sheikh într-o galerie: „Îl admir pe Picasso. Nici unul nu și-a vândut uleiul mai scump decât el!”»

Sursa: ziarulromanesc.de


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*