Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Cătălin Nechifor: „Rezervația Codrii Seculari de la Slătioara riscă să piardă clasificarea de monument UNESCO”

Președintele Pro România Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că „Rezervația Codrii Seculari de la Slătioara riscă să piardă clasificarea de monument UNESCO”, obținută în urmă cu un an la reuniunea de la Cracovia deoarece nu au fost create condiții de accesibilitate, confort și siguranță pentru turiști. Totodată, nu a fost  montată sigla UNESCO, lucru obligatoriu.

like facebook, suceava, news, stiriEl a făcut referire și la faptul că intrarea în rezervație este într-o stare jalnică, cu doar o băncuță, fără locuri de parcare, fără apă, fără toalete, cu gardurile rupte și cu drumurile „într-o situație fără comparație”.

Ar fi necesar ca, după un an de zile, cei responsabili să înțeleagă că avem o mină de aur la Slătioara, nimic altceva. Și această mină de aur trebuie pusă în valoare […] Sigla UNESCO e esențială. Nu s-a muncit fix de aiurea ca cineva să nu înțeleagă că s-a schimbat complet paradigma la Codrii Seculari.E obligatoriu să facă lucrul asta. Nu poți să primești turiștii la Codrii Seculari așa, cu garduri vai de mama lor, cu panouri de informare doar în limba română, dar și alea rupte, îngălbenite de soare, cu informați trunchiate”, a spus Cătălin Nechifor.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*