Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Un bărbat din Volovăț, beat și fără permis, blocat în trafic după o urmărire ca-n filme

Un bărbat de 31 de ani, din Volovăț, a luat mașina soției și a ieșit cu ea la plimbare, dar polițiștii din Marginea i-au făcut semnal să oprească, joi, pe DJ 178 din comuna Volovăț.

Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a conformat dispozițiilor de oprire și a mărit viteza de deplasare, s-a procedat la urmărirea acestuia folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție.
like facebook, suceava, news, stiri
După circa 1 km, conducătorul auto a pătruns pe un drum comunal, a stins luminile și a continuat deplasarea în mare viteză încercând să scape de echipajul de poliție.
S-a procedat în continuare la urmărirea autoturismului, iar la aproximativ 1.5 km de intersecția cu DJ 178, s-a reușit blocarea acestuia.

Cu această ocazie, conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 31 ani, localnic, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul i-a fost încredințat de către soția sa, aceasta știind faptul că soțul său nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere””, spun polițiștii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*