Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Linia ferată Dornești- Putna, deschisă după șase ani

Linia ferată 515 Dornești- Putna va fi redeschisă după 6 ani. Deschiderea va avea loc pe 14 august 2018. Traseul este de 39 de kilometri.

Circulaţia de pe linia secundară Dorneşti-Rădăuţi-Putna a fost întreruptă în 2012, CFR renunţând să mai opereze şi limitând trenurile doar de la Suceava la Dorneşti, pe porţiunea care face parte din magistrala 500, pe care circulă trenul internaţional de la Moscova la Sofia.

like facebook, suceava, news, stiriLinia feroviară spre Putna, odată redeschisă, permite transportul către obiective turistice importante, dar din punct de vedere economic şi nu doar turistic redeschiderea acestei linii este deosebit de importantă având în vedere numărul destul de mare de agenţi economici, nu doar în zona Dorneşti, ci şi în Vicov, de exemplu, unde există multe fabrici cu angajaţi care pot să beneficieze de forma aceasta de transport, alături de angajaţi ai celor două firme de exploatare a lemnului din Dorneşti”, susținea, în urmă cu câteva luni, vicepreședintele CJ Suceava, Viorel Seredenciuc.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*