Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

VIDEO Centura Sucevei ar putea fi finalizată în regie proprie de CNAIR

După 11 ani de la demararea proiectului și după 3 ani de la rezilierea contractului, ultimii 7 km din centura de est a orașului Suceava ar putea fi finalizați în regie proprie prin antrepriza de construcții a CNAIR. În acest moment acest tronson al centurii este finalizat în proporție de 85%, scrie Asociația Construim România.

Deși CNAIR a anunțat încă de anul trecut că va scoate la licitație acest proiect, abia în luna martie a acestui an compania a scos la licitație acest tronson ce face legătură între DN17 (Șcheia – ieșirea dinspre vest din Suceava către Gura Humorului/Bistrița) și DN2 (ieșirea dinspre sud din Suceava către Fălticeni).

Cu toate acestea, CNAIR consideră în acest moment să termine construcția în regie proprie prin nou înființata Antrepriza de Construcții a CNAIR, în urma întrebărilor adresate în repetate rânduri companiei.

like facebook, suceava, news, stiriAceastă decizie care, pentru acest proiect, ar duce la finalizarea mult mai rapidă a lucrărilor, fără a mai trece prin procesul birocratic impus de procesul licitației și al derulării proiectului, asta dacă vor fi făcute și alocările bugetare necesare, în acest moment acest proiect neavând fonduri alocate pentru anul în curs, 2018.

Construim Romania prezintă în premieră imagini din dronă cu acest tronson al Centurii Suceava, care în acest moment o putem denumi „Autostrada Bicicletelor”, fiind un drum numai bun pentru o plimbare cu bicicleta.

Centura, în mare parte, are asfalt turnat, inclusiv strat de uzură, iar toate podurile, pasajele și viaductele sunt realizate. Rămâne doar o mică porțiune de asfaltat, montați parapeți de protecție, marcaje și alte lucrări de artă, iar intersecția cu drumul județean 209C este singura care va prelungi deschiderea traficului, aceasta fiind singura care trebuie efectiv construită, asta dacă nu se optează pentru o intersecție la nivel, ceea ce va duce automat la viteze de deplasare mai mici și conflict de trafic în acest loc.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*