Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Un an de la moartea polițistului Sorin Vezeteu. „Sorine, ai murit degeaba iar copii tăi cresc și sistemul se învechește”

Polițistul Sorin Vezeteu, care a murit în urmă cu un an după ce a fost înjunghiat cu bestialitate de un individ pe peronul gării, a fost comemorat de rude și colegi.

Pe peronul gării din Burujeni s-a ținut o slujbă religioasă și au fost aprinse candele și lumânări în memoria polițistului.

Poliția Română a postat, astăzi, un mesaj pe Facebook, în memoria lui Sorin Vezeteu.

Ne plecăm capul în amintirea colegul nostru, subinspectorul de poliție post-mortem Sorin Vezeteu, din cadrul Poliției Transporturi Feroviare Suceava, care a plătit prețul suprem pe altarul profesiei de polițist, în iulie 2017. Sorin va rămâne veșnic viu în amintirea noastră și aducem pe această cale un pios omagiu familiei greu încercate. Eroii nu mor niciodată, Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a fost mesajul postat de reprezentanții Poliției Române.

Pe rețelele de socializare au transmis mesaje polițiști din toată țară.

„Poliţistul Sorin Vezeteu, a fost omorât cu bestialitate pe peronul Gării Burdujeni acum un an de zile !!!

Sorine, ai murit degeba , nici după un an nu s-a schimbat nimic în sistem.

În continuare colegii tăi patrulează #singuri sau și mai rău cu gardienii publici ( a.k. polițiști locali ) și în cazuri excepționale cu jandarmii ;

️ În continuare infractorii care #ultragiază polițiști primesc pedepse cu #suspendare !!!

️ În continuare #uniforma polițistului din stradă este precară;

️ În continuare cetățeanul #refuză să-și plătească amenzile fără să existe un mijloc real de constrangere ;

️ #Sediile secțiilor de poliție au rămas aceleași, pline de igrasie și stau să cadă la primul cutremur.

️ #Șefii sunt în continuare #numiți și #împutereniciți …

P.S. Sorine, ai murit degeaba iar copii tăi cresc și sistemul se învechește !!!”

„A trecut un an de la acea zi fatidică de 20 iulie 2017, când colegul meu Sorin Vezeteu a fost ales de mâna crudă a destinului să plece, sper eu, într-o lume mai bună.

Un an de când nu doar cuțitul acelui diavol cu chip de om l-a ucis, ci însuși sistemul ignorant și-a adus contribuția majoră la tragedia de pe acel peron blestemat din Gara Suceava – Burdujeni.

Un an în care s-au făcut promisiuni, care mai de care mai mărețe, renovatoare sau chiar inovatoare. Îi las pe colegii mei, polițiști din toată țara să scrie ce și cum sau dacă s-a schimbat ceva…

Eu nu voi spune decât că am pierdut un prieten, un camarad de arme… Cu enormă durere în suflet îmi voi îndrepta azi gândurile spre familia lui Sorin, care a pierdut un fiu, un soț…un tată… 

Și sper ca sacrificiul lui suprem să nu fie în zadar, încă am speranța că jertfa eroului nostru să aducă schimbări majore, într-un final, pentru noi, polițiștii, pentru instituția în sine, pentru societatea civilă, de ce nu, pentru întreaga comunitate până la urmă.

Sorin, de acolo, de sus, ai grijă în continuare de familia ta minunată… De fiecare dată când pășesc pe peron, îmi amintesc de dalele însângerate pe care zăceai fără suflare… Nu voi uita asta niciodată, NOI nu te vom uita niciodată, eroule!

Dumnezeu să te odihnească în pace, camarade, subinspector de poliție (p.m.) Sorin VEZETEU

Bogdan Bănică
Vicepreședinte Sindicatul Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS”

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Un an de la moartea polițistului Sorin Vezeteu. „Sorine, ai murit degeaba iar copii tăi cresc și sistemul se învechește” | Moldova24

Lăsați un comentariu

*