Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Aproximativ 2.000 de candidați s-au înscris la USV, în prima etapă de admitere

Înscrierile pentru programele de studiu oferite de cele 10 facultăți ale Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (pentru licență – învățământ la zi și la distanță, masterat și conversie profesională), care au început pe 9 iulie 2018, s-au încheiat pentru candidații cetățeni români, joi, 19 iulie.

like facebook, suceava, news, stiriPentru românii de pretutindeni și cetățenii străini, înscrierile continuă până pe 25 iulie. În această sesiune de admitere, oferta educațională a universității a atras un total de 1932 de candidați cetățeni români pentru programele de licență și 806 pentru programele de masterat.

Totodată, au fost prelucrate 590 de dosare de înscriere transmise de români de pretutindeni și cetățeni străini și mai sunt în lucru alte 595 de solicitări.

În această rundă de înscrieri, programele de licență și conversie profesională au cumulat un număr de 3379 de opțiuni pentru cele 1170 de locuri bugetate și 1970 de locuri cu taxă scoase la concurs.
Programele de masterat au cumulat 1450 de opțiuni pentru cele 595 de locuri bugetate și 940 de locuri cu taxă scoase la concurs.

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava speră într-o bună dinamică a înmatriculărilor, care vor începe luni, 23 iulie, și se vor derula până pe 26 iulie, urmând ca pe 27 iulie să fie publicate rezultatele finale.

Pentru a fi admiși, candidații înscriși trebuie obligatoriu să se înmatriculeze, altfel vor pierde locul ocupat în urma înscrierii. Studenții care ocupă, în urma înmatriculării, un loc cu taxă vor putea fi mutați pe un loc bugetat (fără taxă) în urma rezultatelor obținute pe parcursul școlarizării, chiar și în timpul primului an de studii. De asemenea, lista studenților care ocupă un loc fără taxă se reface la începutul fiecărui an universitar, pe baza rezultatelor obținute.

Reamintim că a doua sesiune de admitere la USV va avea loc între 10-12/13 septembrie (fără sâmbătă și duminică).


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Aproximativ 2.000 de candidați s-au înscris la USV, în prima etapă de admitere | Moldova24

Lăsați un comentariu

*