Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Tomograful care stă degeaba de trei ani la Vatra Dornei. Ce piedici birocratice mărunte împiedică folosirea aparatului

În cursul anului 2015, Spitalul Municipal Vatra Dornei a primit donaţie un tomograf din partea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. De atunci şi până în prezent, respectivul tomograf n-a putut fi pus în funcţiune deoarece spitalul dornean nu a obţinut fonduri pentru a amenaja spaţiul şi pentru a primi autorizaţiile necesare din partea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), scrie Adevarul.

Reprezentanţii Spitalului municipal Vatra Dornei au primit, la sfârşitul anului 2016, avizul tehnic pentru suplimentarea puterii instalate pe transformatorul electric, care alimentează spitalul. Costurile acestor lucrări au fost estimate la 70.000 de lei, bani solicitaţi de la Ministerul Sănătăţii.

like facebook, suceava, news, stiri„Sperăm să primim avizul de la CNCAN în cel mult două luni de zile. Computerul tomograf este pe poziţie şi poate fi utilizat”, a declarat Valentin Stan, managerul Spitalul din Vatra Dornei. De asemenea, unitatea medicală din Vatra Dornei a primit de la Spitalul Judeţean Suceava şi un mamograf, care tot nu este funcţionabil. O altă problemă este aceea că singurul radiolog de la Spitalul din Vatra Dornei nu are competenţe pentru computer tomograf şi mamograf, însă urmează să susţină un examen în acest sens.

Citeste mai mult: adev.ro/pc43c7


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*