Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Dan Acibotăriță atrage atenția asupra drumurilor impracticabile din zonele de munte: Ambulanța nu are cum să ajungă

Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că statul român trebuie să fie mult mai atent cu locuitorii care trăiesc izolați în vârf de munte.

Aici ai parte de o viață mult mai grea, pericolele te pândesc la tot pasul, iar lipsa locurilor de muncă te fac mult mai vulnerabil la problemele cotidiene. Din punctul nostru de vedere, al verzilor suceveni, muntele poate oferii o sursă de venit, doar dacă statul român se implică. Poți, tu stat, să înființezi societăți care să se ocupe de colectarea de fructe de pădure, burezi, plante medicinale, dar cu prețuri reale, nu cum se practică momentan de către speculanții aflați în combinații și care oferă ”enorma sumă” de 4 lei pe 1 kg de hribi, iar dacă mai dai și de poliție rămâi fără bureții strânși și primești o amendă, ca bonus”, susține liderul PV Suceava, Dan Acibotăriță.
like facebook, suceava, news, stiri
El a povestit că a văzut în județul Suceava multe localități de munte unde oamenii trăiesc greu, în condiții sub cele minime, „dar cu o mare iubire de Dumnezeu și țară”.

Aceștia reprezintă mai departe o continuare a istoriei României și trebuie ajutați. Tu, stat român, poți să-i scutești de impozite, de plata la utilități și să le mai trimiți câte un medic/asistent, măcar odată la 2 săptămâni. De exemplul în comuna Ulma-Costileva, din județul Suceava, sunt case care nu au un drum practicabil. În caz de vreo problemă, ambulanța nu are cum să ajungă. Locuitorii chiar dacă au amenjat ceva, acel ceva a fost stricat de către exploatatorii de lemn fără să le pese. Primăria care are un cuvânt de spus, cu greu se descurcă la o mică ruptură de ape”, susține Acibotăriță.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*