Marti 19 Martie 2024, Actualizat acum 78 zile 12:00 am

Emanuel Havrici, lămuriri privind amendamentul produs de PSD la Codul Silvic

Deputatul Emanuel Havrici susține că pentru PSD asigurarea lemnului de foc pentru populație a fost și va rămâne o prioritate, iar lipsa acestuia de pe piață a fost provocată de guvernul Cioloș apropiat la vremea respectivă de PNL.

Modificările aduse anul trecut la Codul Silvic au avut ca rezultat dublarea cantității de lemn de foc pentru populație pusă la dispoziție de către Direcția Silvică Suceava în primele luni ale acestui an.

like facebook, suceava, news, stiri„Menționez că prin amendamentul propus la Codul Silvic nu se impun două proceduri de licitație pe SEAP așa cum au înțeles din lipsă de profesionalism sau din rea voință de cei din PNL, ci două proceduri de achiziție publică care înseamnă o licitație și o negociere sau două negocieri pentru produsele accidentale, conform art.104 lit.c din Legea 98/2016 privind Achizițiile Publice. Menționăm că produsele accidentale se exploatează în regim de urgență pentru a nu exista riscul infestării arborilor pe picior, motiv pentru care fac obiectul articolului de lege menționat anterior. În acest fel volumul de masă lemnoasă pus la dispoziție pentru populație va crește întrucât lemnul de foc rezultat din produsele de igienă, accidentale și secundare va fi vândut în continuare integral la populație, dar în același timp vom debloca un volum suplimentar care va putea fi exploatat de către firmele atestate”, susține Havrici.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Emanuel Havrici, lămuriri privind amendamentul produs de PSD la Codul Silvic | Moldova24

Lăsați un comentariu

*