Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Tânărul judecat pentru că ar fi tâlhărit și ucis în chinuri groaznice o bătrână, achitat de instanță

Un tânăr, în vârstă de 19 ani, a fost achitat de Curtea de Apel Suceava în dosarul în care era judecat pentru tâlhărie calificată și tentativă de viol săvârșite în 2014, când era minor.

Vasile Vlăduț Pușcașu a fost condamnat de  Tribunalul Suceava inițial la internarea  într-un centru de detenție pe o durată de trei ani și patru luni.

Curtea de Apel a luat decizia finală și a dispus achitarea sa.

Potrivit procurorilor, Vasile Vlăduț Pușcașu, din comuna Arbore, a mers pe 17 mai 2014 la Milișăuți, cu o mașină, la locuința unei femei de 70 de ani.

Tânărul a pătruns pe poartă în curtea locuinței victimei, de pe o stivă cu balast a luat asupra lui un leaț (o bucată de scândură cu o lungime totală de aproximativ 50 cm) după care a pătruns în interiorul locuinței pe ușa de acces ce era întredeschisă.

Ajuns în interior, a căutat prin încăperi de unde a găsit și sustras o bluză de damă de culoare neagră, câteva pungi conținând făină precum și două pixuri ce se aflau pe un televizor. A pus bunurile într-o sacoșă după care, prin holul imobilului a ajuns în bucătărie. Aici, după îndelungi căutări a găsit în sertarul unui dulap suma de 700 lei pe care a furat-o.

În momentul în care voia să plece a fost surprins de către victimă, iar ca să scape tânărul a lovit-o de mai multe ori în zona feței, aceasta căzând la sol, în bucătărie.

„Inculpatul a continuat să mai lovească victima de câteva ori, i-a aplicat lovituri cu electroșocul lanternei după care, profitând de poziția în care se afla și lipsa ei de apărare a încercat să întrețină relații sexuale cu aceasta, lucru care nu s-a întâmplat datorită lipsei erecției.  Apoi inculpatul a recurs la un gest obscen introducând în vaginul victimei obiectul vulnerant pe care îl luase din curtea locuinței, în timp ce cu o mână îi obtura căile respiratorii pentru a nu țipa, cauzând astfel în scurt timp decesul victimei”, susțin procurorii.

Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie, moartea victimei a fost violentă, s-a datorat asfixiei mecanice prin strangulare, sufocare; leziunile de violenţă constatate necroptic s-au putut produce prin: cele din regiunea peerionozonală şi masetero-mandibulară prin comprimare cu mâna; cele din regiunea cervicală, prin comprimarea gâtului cu laţ din material textil moale; cele abdominale posibil prin acţiunea curentului electric – posibil aparat electroşoc; leziunile anale şi vaginale au putut fi produse în condiţiile unei posibile agresiuni sexuale; restul leziunilor prin lovire cu şi de corpuri dure şi cu corp alungit.

Inițial, tânărul a încercat să dea vina pe altcineva pentru comiterea faptei, respectiv pe Vasile Mădălin Paşcu, care a și fost arestat preventiv pentru omor de pe 25 mai şi până pe 6 august 2014.  Atunci, Vlăduț Pașcu şi-a schimbat declaraţiile date, iar Paşcu a fost pus în libertate.

Pe 30 martie 2016, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus clasarea cauzei în ceea ce-l priveşte pe Vasile Mădălin Paşcu, singurul cercetat în dosar rămânând Vasile Vlăduţ Puşcaşu.

Un tânăr a tâlhărit o femeie și a supus-o la chinuri groaznice. Cum a fost pedepsit


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*