Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

Directorul AJVPS Suceava, trimis după gratii. Pentru ce l-au pedepsit magistrații

Directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Suceava, Nicolae Goicea, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc la trei  ani şi patru luni de închisoare. Paznicul de vânătoare, Radu Ghiocel Iurniuc, a primit un an și patru luni de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

like-facebookNicolae Goicea, angajat la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Suceava în funcţia de director, cu antecedente penale. a fost condamnat pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu în formă continuată, instigare la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, instigare la uz de armă fără drept , participaţie improprie sub forma complicităţii la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și participaţie improprie sub forma complicităţii la uz de armă fără drept, toate cu aplicarea art. 38 C.P. privind concursul de infracţiuni.

„În calitate de director al AJVPS Suceava, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, cu rea credinţă, în intervalul 17.12.2012-09.01.2015, a dat în mod repetat, la momente determinate, dispoziţii ilegale de înarmare a inculpatului Iurniuc Ghiocel, în calitate de paznic de vânătoare şi angajat al AJVPS Suceava, el primind mai multe arme letale de foc şi muniţii aferente de diferite calibre, fără a emite acestuia din urmă documentele legale (ordine de serviciu individuale pentru fiecare armă în parte ce trebuiau avizate de IPJ Suceava) care să îi confere drept de deţinere, port şi folosire, iar la 23.06.2014, pe fondul ignorării cu ştiinţă a normelor legale incidente, a dispus reînarmarea susnumitului deşi dreptul său fusese anulat, în mod legal, prin aplicarea unei sancţiuni contravenţionale, de către organele competente din cadrul SAESP IPJ Suceava iar decizia comunicată AJVPS Suceava împreună cu armele ridicate de la inculpatul Iurniuc, cu precizarea că deşi a fost contestată în instanţă executarea sancţiunii nu putea fi suspendată datorită unor prevederi legale exprese, contestaţie ce ulterior a fost respinsă definitiv şi irevocabil de către Curtea de Apel Suceava, vătămând evident, atât în mod comisiv cât şi omisiv, interesele Statului Român cu privire la legalitatea şi siguranţa din domeniul deţinerii armelor de foc letale”, susțin procurorii.

În aceleaşi condiţii de timp l-a determinat în mod expres, cu rea credinţă, pe Iurniuc, inclusiv în baza relaţiilor de subordonare specifice raporturilor de muncă dintre aceştia, să primească şi să deţină asupra sa mai multe arme de foc letale şi muniţie aferentă în mod ilegal, fără a efectua formalităţile pe care legea îl obliga să le facă în acest sens. De asemenea, l-a pus ca în intervalul 13-20.12.2014, să împuşte un număr de 3 exemplare de cervide de pe fondul de vânătoare nr. 26 Paltinul, pe raza com. Moldoviţa şi Vatra Moldoviţei, în baza unei autorizaţii de vânătoare individuale emise tot ca urmare a dispoziţiilor verbale ale inculpatului Goicea, folosind carabina marca BRNO ZKK 600 de cal. 8 x 57 fără a avea drept de port şi folosire pentru această armă, neavând emis vreun document legal care să i-l confere.

În calitate de director al AJVPS Suceava, prin emiterea în scris a dispoziţiei nr. 489 din 23.06.2014 (fila 460) şi a unor dispoziţii verbale, l-a determinat în mod direct, cu rea credinţă, pe numitul Diaconescu Daniel Luis, angajat al AJVPS Suceava şi responsabil (magazioner-gestionar) cu armamentul instituţiei, care nu avea cunoştinţă de situaţia juridică a inculpatului Iurniuc, să săvârşească fără vinovăţie infracţiunea de complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, prin punerea la dispoziţia inculpatului Iurniuc şi remiterea efectivă către acesta în intervalul 23.06.2014-05.12.2014 a mai multor arme de foc letale şi a muniţiei aferente de diferite calibre, pentru care inculpatul Iurniuc nu avea dreptul legal de deţinere.

„În aceeaşi calitate, la data de 05.12.2014 l-a determinat în mod direct, cu rea credinţă, pe numitul Diaconescu Daniel Luis, angajat al AJVPS Suceava şi responsabil (magazioner-gestionar) cu armamentul instituţiei, care nu avea cunoştinţă de situaţia juridică a inculpatului Iurniuc, să săvârşească fără vinovăţie infracţiunea de complicitate la uz de armă fără drept , prin punerea la dispoziţia inculpatului Iurniuc şi remiterea efectivă către acesta la data susmenţionată a carabinei marca BRNO ZKK 600 de cal. 8 x 57 şi a cantităţii de 10 gloanţe de acelaşi calibru, armă cu care inculpatul Iurniuc, în calitate de paznic de vânătoare, a împuşcat un număr de 3 exemplare de cervide de pe fondul de vânătoare nr. 26 Paltinul, pe raza com. Moldoviţa şi Vatra Moldoviţei, în intervalul 13-20.12.2014, fără a avea drept de port şi folosire pentru această armă, neavând emis vreun document legal care să i-l confere” se arată în rechizitoriu.

Directorul AJVPS Suceava, trimis în judecată. Vezi ce a făcut!


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*