Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Deputații au votat modificarea Codului Rutier. Radarele poliției trebuie să fie vizibile

Deputații au votat proiectul de lege privind circulația pe drumurile publice, prin care se dorește scădea numărului de victime din accidentele rutiere. Camera Deputaților este for decizional.

Prin acest proiect de lege de modificare a Codului rutier, maşinile de poliţie cu radar trebuie presemnalizate cu un panou afişat cu 500 – 1.000 de metri înainte, pe sensul de mers.

like facebook, suceava, news, stiriPanoul se montează de către administratorul drumului la solicitarea poliţistului, iar maşinile cu radar trebuie să fie inscripţionate vizibil, dar şi poziţionate vizibil.

De asemenea, dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de 10 metri de maşina de poliţie.

Sindicaliștii din poliție au criticat acest proiect de lege, afirmând că mulţi dintre parlamentari sunt vitezomani au fost prinşi de radar şi transformați în pietoni.

Reacţia vine ca urmare a legii prin care se impune obligativitatea montării panourilor de avertizare înaintea radarelor – astfel încât şoferii să ştie când să încetinească. Pe de altă parte, zeci de senatori şi deputaţi au, sau au avut, procese cu poliţiştii de la Rutieră.

Cei mai mulţi au fost traşi pe dreapta timp de 3 luni.

Sursa: StirileProtv.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*