Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Singura elevă din Suceava cu 10 pe linie la Bac vrea să plece în Anglia. Andra a fost şefă de promoţie la Colegiul “Petru Rareș”

Azi au fost anunțate rezultatele la examenul de Bacalaureat 2018. În județul Suceava, singura medie de 10 a fost obţinută de Andra Tofan de la Colegiul “Petru Rareș”, scrie Observator.tv

Tânăra din Suceava, care a fost şefă de promoţie, a obţinut calificativul maxim la toate probele examenului de Bacalaureat din acest an. Andra Tofan a fost elevă la clasa de matematică – informatică, aceasta susținând examenul maturității la Limba română, Matematică și Fizică.

like facebook, suceava, news, stiriAndra a fost laureată de mai multe ori în cadrul olimpiadelor de limba germană, având în palmares și calificări la etapa națională a competiției.

A făcut parte din Clubul de dezbateri academice „Polemici cordiale”, având rezultate bune în competițiile de debate.

Voi pleca la facultate în Londra, la Queen Mary University of London şi voi studia dreptul englez şi dreptul european, timp de patru ani de zile. Programul meu e foarte atrăgător pentru mine, pentru că are un an de studiu la o universitate parteneră din cadrul Uniunii Europene, deci voi putea să studiez în anul III ori în Germania, ori în Danemarca, ori în Spania, unde voi vrea eu, la momentul respectiv. Până în clasa a XI-a eram decisă să rămân în ţară să dau la drept, însă m-am hotărât să plec din România din cauza guvernanţilor. Ceea ce se întâmplă la noi m-a determinat să cred că dreptul nu mai are aceeaşi imagine, interpretare din partea populaţiei şi mai ales din partea politicienilor. Drept urmare, nu vreau să regret că nu am mers la universitate în afară şi să las anii să treacă, când aş putea să devin foarte bună pe domeniul meu şi să mă dezvolt pe mine în acei patru ani cu profesori şi într-un cadru mult mai armonios şi mult mai bun pentru mine”, a declarat, pentru Adevarul, Andra Tofan.

Rezultate Bac 2018 au fost afişate, astăzi, în jurul orei 10.30, atât la centrele de examen, cât şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*