Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Parcul Șipote și păduricea Zamca pot fi transferate către municipalitate. Proiectul de lege, aprobat de Camera Deputaților

S-a aprobat în Camera Deputaților proiectul de lege inițiat de Municipiul Suceava, prin intermediul parlamentarilor suceveni, privind transferul cu titlu gratuit a pădurilor-parc la autoritățile locale.

În baza acestei legi, municipalitatea suceveană poate cere Guvernului României trecerea la municipalitate a unei suprafețe de aproximativ 150 hectare pădure-parc din zona Parcului Șipote și a Păduricii Zamca.

„Mulțumesc tuturor parlamentarilor suceveni și celor doi parlamentari ai minorităților – polonă și italiană – pentru sprijinul oferit. De asemenea, mulțumesc pentru sprijinul acordat de către Romsilva și domnului fost secretar de stat Gelu Puiu, pentru susținerea primită în întocmirea proiectului de lege. Sperăm să se transfere cât mai repede aceste păduri-parc la municipiu pentru a le putea gestiona și amenaja zone de agrement, atât de așteptate de către suceveni”, a spus primarul Ion Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*