Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Municipalitatea suceveană vrea să facă o zonă de agrement pe malul râului Suceava

Municipalitatea suceveană vrea să facă o zonă de agrement pe malul râului Suceava. Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Suceava în perioada 2016-2020 evidenţiază că, din cauza accesibilităţii reduse la cursul de apă, potenţialul peisagistic al râului Suceava este unul nevalorificat.

like facebook, suceava, news, stiriAstfel, în prezent există doar unele drumuri de pământ care asigură accesul la apă, râul Suceava fiind ascuns de situri industriale neutilizate şi parţial dezafectate.

În situaţia în care sunt necesare lucrări de construire pe malul râurilor aflate în administrarea Agenţiei Naţionale Apele Române, se pot încheia acorduri-cadru de parteneriat privind colaborarea între administraţia bazinală de apă şi primărie. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a luat deja legătura cu Administraţia Bazinală de Apă Siret pentru a încheia un asemenea protocol și apoi să facă demersurile pentru lucrări.

„Vom face un studiu de fezabilitate, pentru a consolida malurile, iar odată cu aceasta să putem dezvolta spaţii cu alei, bănci, piste pentru role şi biciclete, deocamdată în cadrul acestei sume pe care am solicitat-o. Sperăm să fie de bun augur, şi măcar pe o porţiune din râul Suceava, cea cuprinsă între Iţcani şi dincolo de fosta Termica, să putem interveni cu fonduri europene”, a declarat Lungu.

Primăria Suceava are prinsă, pe Axa „Reconversia terenurilor urbane degradate. Revitalizare spaţiu public urban din municipiul Suceava”, în cadrul POR 2020, o propunere pentru accesarea a 1,28 de milioane de euro, care vor putea fi folosite pentru zona de agrement.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*